In mirificul cadru al manastirii cu hramurile „Sfintii Imparati Constantin si Elena” si „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul”, aflata pe valea Oituzului, in apropierea Hanului „Codreanu”, a avut loc zilele trecute cea de-a XVI – a editie a „Sinaxei Preotilor” din Protopopiatul Onesti.

La acest eveniment religios la care au participat peste 80 de preoti de pe meleagurile trotusene a fost prezent IPS Ioachim, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, care a declarat in deschiderea slujbei arhieresti: „Ne bucuram ca ne regasim in acest cadru liturgic, ce intruneaza laudele Sfintei Liturghii.

De 16 ani in Protoieria Onesti ne intâlnim acum spre inceputul anului 2016 al Mântuirii Domnului sa sorbim din potirul dragostei fata de Dumnezeu. Binecuvântam pe cei care au organizat «Sinaxa Preotilor» Protoieriei Onesti si pe cei care au descins dintr-o parte in alta a Transilvaniei si a Moldovei, pentru a multumi pentru tot ce Dumnezeu face pentru noi!

PUBLICITATE

Regasiti-va pe voi insiva, pentru ca toti sa fim unul intru Hristos!” Slujba religioasa a fost completata de prezentarea unei meditatii lirice („Machiavelismul satanic”), realizata de Arhiepiscopul Ioachim.

Fiind la inceput de an, inaltul ierarh a mentionat ca „in aceasta vara, când se implinesc 100 de ani de la intrarea României in Primul Razboi Mondial, pe valea Oituzului vor fi organizate mai multe activitati social – filantropice si cultural – misionare de catre Arhiepiscopia Romanului si a Bacaului, cu implicarea Protoieriei Onesti, la care sunt asteptati sa participe tinerii din aceasta zona de istorie si cultura româneasca”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ