17 aprilie 2024
ActualitateSIMULARE Evaluarea Națională 2022: prezența la cele 3 probe scrise susținute de...

SIMULARE Evaluarea Națională 2022: prezența la cele 3 probe scrise susținute de elevii înscriși în unitățile de învățământ din județul Bacău

În județul Bacău, simularea examenului de Evaluare Națională 2022 s-a încheiat. S-au înscris pentru a susține probele scrise 5.761 de elevi de clasa a VIII-a, din toate unitățile de învățământ preuniversitar care au în structură și învățământ gimnazial.

La prima probă scrisă de Limba și literatura română, care a avut loc luni, 4 aprilie, au fost prezenți 5.356 de elevi și au absentat 405 dintre cei înscriși, iar la cea de a doua probă scrisă, cea de Matematică, desfășurată în data de 5 aprilie, au fost prezenți 5.329 de elevi și au absentat 432.

Cea de a treia probă scrisă – Limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care urmează cursurile gimnaziale în limba maternă), din data de 6 aprilie, s-a organizat în județul Bacău doar la Școala Gimnazială „Dani Gergely” Ghimeș, pentru limba maghiară, unde toți cei 29 de elevi înscriși au fost prezenți.Potrivit procedurii stabilite de Ministerul Educației, rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională, în anul școlar 2021-2022, care vor fi comunicate în data de 14 aprilie, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste testări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. De asemenea, notele obținute la simularea națională a examenului nu se contestă și nu se trec în catalog. În situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face numai în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri