17 aprilie 2024
ActualitateSimulare de incendiu la SJU Bacău

Simulare de incendiu la SJU Bacău

Astăzi, 17.05.2023, la Spitalul Județean de Urgență Bacău a fost organizat un exercițiu de simulare de incendiu și evacuare a persoanelor.

Scenariul elaborat de SJU Bacău și specialiștii de la ISU Bacău a prevazut izbucnirea focului la un salon din cadrul Maternității Bacău, cu degajări masive de fum și gaze toxice.

Incendiul simulat a avut loc la etajul I iar doi pacienți nu au putut fi evacuați de către cadrele medicale fiind necesară intervenția pompierilor militari pentru a-i salva.Datorită degajărilor masive de fum și gaze toxice, doi bebeluși de la etajul doi și unul de la etajul trei au fost evacuați tot de pompierii militari.

Forțele de intervenție implicate în această operațiune aparțin Detașamentului de Pompieri Bacău, din cadrul ISU Bacău.
La fața locului au fost dislocate: o autospecială descarcerare, trei autospeciale de stingere, o autospecială SMURD tip B precum și 20 de subofițeri și 2 ofițeri de la ISU Bacău, fiind implicat și personalul medical din cadrul Maternității.

Asemenea exerciții, dar și verificarea instalațiilor de intervenție și stingere a incendiilor vor avea loc și în perioada următoare pentru a preveni producerea unor situații de urgență care ar putea pune în pericol viața pacienților sau a personalului medical.

Prin aceste exerciții se urmărește instruirea și pregătirea pentru intervenție în situații de urgență a personalului din cadrul spitalului, precum și pregătirea echipajelor de intervenție.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri