18 mai 2024
ActualitateSimulare de cutremur, maine, la Colegiul Ferdinand

Simulare de cutremur, maine, la Colegiul Ferdinand

Joi, 27 februarie a.c., la ora 09:00, Habitat for Humanity România și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene” al județului Bacău (I.S.U.J. Bacău) vor prezenta elevilor de la Colegiul Național “Ferdinand I” Bacău modul de comportare în cazul producerii unui seism.

Prin intermediul instructajului susținut de către voluntarii Habitat for Humanity România și pompierii militari băcăuani, peste 120 de elevi și cadre didactice de la Colegiul Național “Ferdinand I” din municipiul Bacău vor avea ocazia să afle cât mai multe lucruri despre modul de comportare înaintea, în timpul și după producerea unui cutremur.

Această activitate reprezintă un proiect pilot inițiat de Habitat for Humanity România și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene” al județului Bacău, fiind urmărită replicarea lui la nivel național. De asemenea, de menționat este faptul că această activitate face parte din programul Răspuns la Dezastre derulat de Habitat for Humanity România.



“Am ales să ne adresăm tinerilor pentru deschiderea și receptivitatea ridicată în acumularea de informații și implementarea lor, dar și pentru că, spre deosebire de părinții lor, reprezintă un grup vulnerabil, fără experiența unor astfel de situații. Prin acest workshop venim cu instrumente extrem de aplicate, de la imagini și sunete specifice evenimentului, care să îi facă vigilenți în eventualitatea producerii fenomenului, la indicații pas cu pas privind comportamentul ce trebuie adoptat în timpul și după terminarea cutremurului.

Acest set de informații este intrinsec pentru salvarea vieților omenești și diminuarea pagubelor materiale și sperăm să îl diseminăm către cât mai multe persoane prin intermediul campaniilor noastre de educare”, a declarat Gabi Pascal, Manager Program Răspuns la Dezastre Habitat for Humanity România.

“O astfel de activitate reprezintă un bun prilej de a populariza și conștientiza cetățenii cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă. Prin diseminarea unor astfel de informații extrem de importante în mijlocul copiilor, rezultatele activității desfășurate se vor dubla, chiar tripla pentru că cei mici discută cu părinții, bunicii, frații ce au făcut la școală sau ce au învățat nou. Astfel, cei pe care noi îi învățăm acum despre modul de comportare pe timpul situațiilor de urgență vor deveni partenerii noștri de mâine în lupta cu stihiile naturii, pentru a proteja viața și bunurile materiale.

O populaţie mai bine pregătită va fi mai puţin luată prin surprindere de un eveniment inopinat, va acţiona cu mai multă precizie şi promptitudine şi va reveni mai repede la starea de normalitate”, a declarat locotenent Andrei Grecu, purtător de cuvânt al I.S.U.J. Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri