Joi, la Centrul de Cultura “George Apostu” debuteaza a XX-a editie a Simpozionului National de Estetica, desfasurata sub genericul “Apostu 80 – Centrul Apostu si invitatii sai de onoare”.

De la ora 17,00, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura „Transmigrari” a artistei Florentina Voichi, pictorita si scriitoare în aceeasi masura. Expozitia va fi prezentata de Mihai Plamadeala, critic de arta, curator, artist vizual si presedinte al Asociatiei Culturale Nomen Est Omen. Artista beneficiaza si de editatea, de catre Centrul “Apostu” a albumului „Transmigrari”, care va fi lansat in acelasi cadru, impreuna cu volumul „Cartea pictorei”, aparut în 2007, la Editura „Vinea”, semnat tot de Florentina Voichi.

Tot in prima zi va fi lansat numarul 43 al revistei “Vitraliu”, care si-a propus pentru aceasta editie sa aduca în prim-planul cititorului personalitati aniversate în 2014 si nu numai: Constantin Brâncoveanu (300 de ani de la moarte); Camil Petrescu (120 de ani de la nastere); George Apostu (80 de ani de la nastere); Alexandru Zub (80 de ani de la nastere); Ovidiu Genaru (80 de ani de la nastere). În încheierea manifestarilor din prima zi a Simpozionului National de Estetica va fi decernata Diploma de Onoare si Titlul Prieten al Centrului „George Apostu”.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultura „George Apostu“ în parteneriat cu Fundatia Bacovia, Universitatea „George Bacovia“, Consiliul Local si Primaria Bacau, Teatrul Municipal Bacovia si Consiliul Judetean Bacau. Partener asociat: Libraria Glissando. Parteneri media: Cotidianul Desteptarea, TVR Iasi si Radio Iasi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ