Proiectul regional „Mândru ca sunt român” derulat în cadrul Colegiului National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau, în anul scolar 2015-2016, s-a încheiat la fel de spectaculos cum a început. În primul rând a fost organizat un concurs pentru elevi structurat pe trei sectiuni: desen, referate stiintifice si proiecte, lucrarile desemnate câstigatoare fiind premiate.

Premiile pentru creatiile artistice ale elevilor de la gimnaziu au revenit aproape în totalitate Scolii „George Enescu” Moinesti, iar la liceu, competitia s-a dat între elevii de la Colegiul Pedagogic Bacau si cei de la Colegiul „Nicolae Titulescu” din Brasov. Printre liceenii premiati de la Pedagogic au fost: Miruna Mares (locul I), Fabiana Soare (locul II), Alexandra Ceaunas si Maria Sapatoru (mentiune). În ce priveste sectiunea de referate stiintifice, cele mai bune rezultate au fost obtinute de elevii de la Colegiul Pedagogic. Joi, 16 iunie, s-a desfasurat ultima etapa din aceasta activitate nationala, respectiv simpozionul regional cu tematica „Mândru ca sunt român”.

În cadrul acestuia au fost prezentate mai multe studii si comunicari stiintifice, de data aceasta protagonisti fiind dascalii scolilor colaboratoare. Simpozionul a cuprins mai multe sectiuni (istorie, religie, cultura, stiinte), iar dupa prezentarea comunicarilor au avut loc discutii si dezbateri extrem de interesante. De retinut este faptul ca toate materialele prezentate la acest simpozion vor fi publicate într-un volum intitulat, de asemenea, „Mândru ca sunt român”.

PUBLICITATE

„Reamintim ca proiectul «Mândru că sunt român» este înscris în Calendarul Activitatilor Educative Regionale al Ministerului Educatiei Nationale si, în cadrul sau s-au desfasurat mai multe activitati precum cele de Ziua Nationala (când a fost realizat un muzeu de etnografie si arta româneasca, s-au ornat clasele în stil românesc si s-au facut concursuri de degustat produse traditionale românesti, o parada a obiceiurilor populare, festivitati de Craciun), de Ziua Unirii Principatelor (s-au organizat expozitii de proiecte si desene, au avut loc spectacole dedicate Unirii), de Ziua Independentei (concurs de proiecte si referate stiintifice)”, a declarat prof. dr. Liliana Adochitei, initiatoarea proiectului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ