Primaria Moinesti si Asociatia Culturala “Tristan Tzara”, impreuna cu alti parteneri din societatea civila, organizeaza o ampla manifestare dedicata “Centenarului DADA” si implinirii a 120 de ani de la nasterea lui Tristan Tzara. Joi, 14 aprilie, la Biblioteca Municipala are loc debutul acestei sarbatori culturale cu doua expozitii de arta plastica (DADA LAND – Dragos Patrascu si CORPURI DADA – Ion Burlacu), si recitalul “Aventurile imblânzitorului de herghelii Dada”, sustinut de Constanta Zmeu si Geo Popa.

Vor urma doua prelegeri prezentate de Florin Iaru si Iulian Tanase, apoi un spectacol realizat de actorii Firuta Apetrei, Florina Gazdaru sI Daniela Vrânceanu. Ziua de vineri incepe cu deschiderea expozitiei “Dada Characters”, urmata de mai multe prelegeri si o premiera teatrala: “Cabaret DADA” de Matei Visniec.

Seara se va incheia cu spectacolul de teatru-dans al trupei “In the Spot”: “Amuzanta masina dialectica a unei cântarete fara par”. Sâmbata va avea loc dezvelirea bustului lui Tristan Tzara, autor Mihai Bejenaru, vernisajul unei expozitii colective dedicata lui Tzara, vizionarea filmului “Billion star hotel”, regia Alecs Nastoiu, in prezenta realizatorilor, si, in fine, un recital Vali Sit Blues & Co, in sala de festivitati a Primariei Moinesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ