Conform Corriere della Sera, in perioada 15 decembrie-15 ianuarie, Bacaul reprezinta principala destinatie a celor care se imbarca pe aeroporturile din Nordul Italiei

Nici Maldive si nici Caraibe. Cuba, cu atât mai putin! Pe durata Sarbatorilor de Iarna, destinatia aeriana preferata de rezidentii din Nordul Italiei este…Bacau! Nu-i goanga. Si n-o spunem noi, ci Corriere della Sera, care se bazeaza pe studiul efectuat de Hopper, o companie americano- canadiana specializata in analiza zborurilor.

Hopper a furnizat publicatiei italiene date referitoare la zborurile dus-intors in perioada 15 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016. Conform acestui studiu, Bacaul se afla in pole-position in ceea ce priveste destinatiile alese de catre cei ce se imbarca pe aeroportul Orio al Serio din Bergamo si pe cel din Torino-Caselle. Jurnalistii de la Corriere della Sera au gasit si explicatiile: „De ce Bacau? Inainte de toate, pentru ca in Nordul Italiei gasim un numar mare de emigranti din zona Bacaului, care se intorc acasa de Sarbatori. Si pentru ca exista o companie low cost (Blue Air) foarte activa pe axa Torino/ Bergamo- România. O companie cu mai multe zboruri saptamânale care aterizeaza la Bacau, zona aflata nu doar in vecinatatea altor localitati cu un numar mare de persoane emigrate in Italia – Botosani, Iasi, Galati – ci si in apropierea Republicii Moldova, de care o despart doar 150 de kilometri”.

PUBLICITATE

nnn

In topul configurat de Hopper referitor la plecarile de pe Orio al Serio se regasesc si destinatii exotice, gen Insulele Capului Verde, insa e clar ca emigrantii isi taie partea leului. Dovada? Daca primatul este detinut de Bacau, locul 3 revine Tiranei. In ierarhia aeroportului Torino -Caselle, Bacaul este urmat de orase din Sudul Italiei precum Lamezia Terme, Catania, Bari sau Reggio Calabria, semn ca si italienii au emigrantii lor. Care parasesc la final de an Nordul pentru a reveni in mijlocul familiior din Mezzogiorno. Pe locul 10, in schimb, dam peste o alta destinatie din România: Timisoara. Prin urmare, Banatul ramâne inca, la mare cautare. Dar Bacau-i fruncea!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Asta arata cit de important este aeroportul din Bacau, bun rau cum este el, dar si cit de importante sunt companiile low-cost. Am citit sau am auzit in mai multe rinduri pareri ale unor bacauani care spuneau ca prefera sa mearga la Iasi sau chiar la Bucuresti pentru a lua avionul deoarece aeroporturile de acolo sunt de o calitate superioara aeroportului din Bacau. Ma stric de ris, nu alta. Pina la urma, intr-un aeroport nu stai mai mult de un ceas, un ceas si jumatate. Adica preferi sa bati cale de trei -patru ceasuri pina la Bucuresti pentru a-ti petrece inca o ora, o ora si jumate intr-un aeroport chipurile cu mai multe facilitati? Cine spune asta, nu prea a calatorit cu avionul sau nu are simtul masurii. Repet, conditiile din aeroportul Bacau sunt destul de proaste dar e preferabil sa te imbarci de aici daca esti bacauan decit sa mergi pina la Iasi sau Bucuresti. Eu consider ca este o mare sansa ca Bacaul are acest aeroport iar pe el opereaza Blue Air. Poate ca in viitor vor veni aici si alte companii low-cost

  2. pacat ca nu ati vazut de balamuc era ieri pe la ora 13 la aeroport !circulatia blocata de masinile care,enele ieseau,altele ar fi vrut sa intre la aeroport.Am stat jumayaye de ora,sa pot pleca.Chiar nu se poate largi amarata aia de strada?In plus mai e si calea aia ferata desafactata…

  3. Parcă e autogara din Bacău când eram copil mic, plin de oameni cu plase și geamantane .
    Păcat că avem o țară așa de frumoasă dar fără speranțe pt viitor!

  4. Ptr Anonymus. Nu sunt unul sa contrazic fara temei pe cineva de aceea pot afirma urmatorul lucru : – aerogara din Bacau este, aproape identica, cu autogara din Adjud (in vremuri de restriste). Am plecat in Anglia si Italia si (desigur) m-am intors tot aici de “N” ori si au fost momente când am jurat ca nu mai calc in acest loc, datorita mizeriei si discomfortului creat de personal, de conditiile de stat la coada, de inghesuiala, de parcarea masinii, de iluminat, etc,etc. Nu sunt bacauanii vinovati ci politicienii si administratorii urbei ce au preferat sa faca compromisuri (a se citi furaciuni) in detrimentul sporirii de confort prin dezvoltarea aerogarii si aeroportului in sine. Mai spun doar atat: – am vazut, in urma cu vreo opt ani, o macheta cu dezvoltarea aeroportului. Nu s-a miscat nimic. Va spune ceva numele Nelu Iordache, Elena Udrea,R.Stavarache, Gabriel Berca ???

  5. snt din Bacau si bun s-au rau e ai nostru si ne facem treaba cu el ,astia au furat dar poate va veni si la noi un primar cu suflet sa investeasca in dezvoltarea aeroportului.La care nu le place sa mearga cu ce vor.Nu se poate sa multumesti pe toata lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ