Se scrie stadion, se citeste telenovela. Si, ca si in orice telenovela, nu pot lipsi banii. Multi, foarte multi: 26 milioane de euro. “In privinta stadionului din Bacau, aceasta este valoarea initiala a proiectului: 26 de milioane de euro”, a precizat deputatul PSD Cosmin Necula, indreptând un deget acuzator asupra administratiei Stavarache:

“Din punctul meu de vedere, acest obiectiv investitional a fost creat pentru a se manevra bani publici. Stavarache si gasca din PNL l-au tot umflat, iar pe parcurs au inceput sa se scurga tot felul de sume. De altfel, sunt arhi-cunoscute sifonarile de bani publici din sportul bacauan, prin intermediul a tot felul de ONG-uri”.

In conferinta de presa desfasurata joi la prânz, Necula a facut o trecere in revista a episoadelor scurse din aceasta telenovela. Incepând cu prima etapa a reabilitarii terenului de joc de pe “Municipal”, care, conform unui raspuns oficial trimis de Primaria Bacau catre Cosmin Necula in august 2013, avea termen de finalizare 30 de zile. De atunci au mai bine de doi ani si jumatate si nimeni nu stie ce e ingropat in santierul de pe “Municipal”. Si când se vor termina lucrarile.

PUBLICITATE

“Nimeni nu a urmarit acest obiectiv, nimeni nu a dat niste raspunsuri clare. Doar promisiuni neonorate”, a spus deputatul PSD, care a detaliat: “In 2015, domnul Leonard Padureanu ne dadea asigurari ca, pâna la finalul anului va fi gata si terenul de joc, si tribuna B. Anul acesta, vine domnul viceprimar Ababei care ne promite ca in toamna «Municipalul» va putea gazdui meciuri de fotbal. Ce nu a spus nimeni este ca cele 450.000 de euro alocate, chipurile, reabilitarii tribunei B sunt destinate, conform Capitolului de Executie Bugetara, proiectarii si nu lucrarilor de executie”. Necula a facut referire si la “cuiul lui Pepelea”, in cazul de fata un spatiu de sub peluza sudica a stadionului. Spatiul, apartinând fostului consilier local George Bogatu, a fost invocat in mod frecvent de conducerea Primariei drept un impediment in realizarea lucrarilor de reamenajare ale stadionului.

“Problema e foarte simpla: autoritatea publica il poate expropia pe domnul Bogatu, iar daca domnului Bogtau nu-i va conveni, nu are decât sa se judece. Lucrarile la stadion, in schimb, se pot desfasura fara probleme”, a subliniat Cosmin Necula, care, intrebat fiind daca e de preferat sa se construiasca un stadion nou sau sa fie reabilitat cel actual, a declarat: “Intr-o astfel de chestiune, primordiala este opinia specialistilor”.

Dan Sion


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. La inceputul anilor 2000, cu Seche primar si fara fonduri europene sau facilitati de la guvern s-a putut amenaja si moderniza stadionul in mod eficient: scaune, instalatie de nocturna, gazon. Tot atunci, terenurile de pe Lucretiu Avram (fostul Proletaru) aratau f. bine, la fel ca si vestiarele. Si tot atunci, ambele terenuri de pe Letea erau in conditii bune, in special terenul mare. Acum totul e prapad desi citesc si ma crucesc cum se vorbeste de sume gen 26 milioane de euro sau 450.000 euro doar pt proiectare. Adica, alt proiect?! E momentul ca Stavarache sa ne lase. Si sa-i ia cu el si pe Ababei, Padureanu, Popovici si Luchian cu care a pus pe chituci orasul. Ca doar nu a facut-o singur! Iar daca s-a rupt lantul de iubire dintre ei, pe mine unul, ca cetatean, nu ma priveste. Eu, ca amator de fotbal, astept si tot astept sa pot merge din nou pe Municipal dar vad ca nu sunt sanse. Nu mai vorbesc de celelalte probleme ale orasului: strazi, curatenie, caini vagabonzi etc. Rusine

  2. ce imi este dor sa vad un joc de a lui FCM Bacau in divizia 1. Ce vremuri. Si cand te gandesti ca nu la mai votat lumea pe Schelaru ca si-a facut ziua si se intreba lumea de unde atatia bani dar macar s-a vazut ceva dupa el si acum Stavarache a rupt Milcovul in doua si nu numai de tie greata sa mergi, cu gropi pe trotoare care nu sunt semnalizate de poate cadea oricand un copil in ele si prostimea sigur l-ar mai vota o data. Ce sa mai schimbat lumea

LĂSAȚI UN MESAJ