Mobilizare de „forte” in rândul elevilor Scolii Gimnaziale „Mihai Dragan” Bacau care, sensibilizati de drama unui copil de doar câtiva anisori, s-au decis sa-i sara in ajutor. La mijloc este vorba despre Darius-Alexandru Balint, un baietel de 2 ani si 10 luni care la aceasta vârsta frageda a fost diagnosticat cu autism atipic.

Si, cum luna decembrie este luna minunilor, a faptelor frumoase realizate din suflet pentru suflet, elevii, impreuna cu intregul colectiv de cadre didactice, si-au propus sa fie pentru o zi ingerii lui Darius. Astfel, zilele trecute, micutii si dascalii lor au realizat, pe holurile unitatii scolare, un bazar umanitar unde au pregatit decoratiuni specifice sarbatorilor de iarna, diverse dulciuri, prajituri si nu numai.

Actiunea a fost sustinuta, pas cu pas, de conducerea scolii, prof. Nicoleta Olaru si prof. Irina Moroi, si de profesorii coordonatori Sevastina Munteanu si Teodora Popa, carora li s-au alaturat si copiii si parintii clasei I M2, cu totii dând dovada de solidaritate, multa iubire si caldura pentru aproapele. Notam si contributia elevilor clasei I A (coordonati de prof. Doina Spiridon), ai clasei I M1 (inv. Maria Oprea), clasa II B (prof. Daniela Vartic), clasa III D (prof. Lidia Sabau, IVA (prof. Delia Costea) si de la clasa III C (prof. Mihaela Bostan).

PUBLICITATE

Toate acestea au transformat campania intr-un real succes, la final reusindu-se strângerea a circa 6.000 de lei, bani care vor ajunge la familia micutului Darius. Mai notam ca activitatea a facut parte din campania de Craciun „Si tu poti fi inger pentru” care incepe sa devina traditie, ajungând la al doilea an consecutiv in care institutia isi alege un caz umanitar si doneaza intreaga suma in folosul acestuia.

„Le multumesc tuturor celor care au raspuns invitatiei mele, celor care au organizat cu foarte multa raspundere bazarul si, totodata, celor care au sustinut financiar activitatea”, a declarat profesor Teodora Popa. Sustinerea lui Darius nu se opreste, insa, aici. Oricine doreste sa contribuie cu o suma cât de mica la tratamentul acestuia, poate dona in conturile deschise la Raiffeisen Bank: RO35 RZBR 0000 0600 1088 4521 – pentru donatiile in lei si RO55 RZBR 0000 0600 1287 4892 – pentru donatiile in EURO.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ