In doua centre de examen, la Colegiul „Grigore Antipa” si Colegiul „Henri Coanda”, din zona de sud a Bacaului, s-a sustinut ieri, 20 iulie, proba scrisa la Titularizarea 2016.

„In total, au fost 716 candidati cu fisa valida. Prezenti efectiv in examen au fost 549. Au absentat 79, alti 15 s-au retras pe motive medicale, 66, din motive personale, iar din cei opt absolventi 2016, care ar fi trebuit sa participe la acest examen, doar unul si-a validat fisa” – a declarat prof. Doina Marinov, inspector scolar la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

Au participat doar acei candidati care au obtinut cel putin nota 5 (cinci) la inspectiile speciale de la clasa sau la probele practice si au avut fisele de inscriere validate. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau a scos in acest an la concurs 248 posturi titularizabile (perioada nedeterminata), dar si alte 2.017 netitularizabile (perioada determinata), complete si incomplete. Cea mai mare concurenta a fost pe catedrele de Limba si literatura româna – 95, pe posturile de invatator – 86 si educator – 89, Educatie fizica – 66, dar si pe disciplina Matematica – 56.

PUBLICITATE

Primele rezultate vor fi afisate pe 27 iulie, iar cele finale, dupa contestatii, pe 3 august. Urmeaza apoi repartizarea candidatilor pe post/catedra, in sedinte publice, prima de acest gen fiind intre 8 si 9 august, la sediul ISJ Bacau. Pentru angajare pe perioada nedeterminata (ca titular), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte), inclusiv la proba eliminatorie de inspectie la clasa, iar pentru angajarea pe perioada determinata (ca suplinitor), minimum nota 5 (cinci). Anul trecut, la examenul de titularizare au fost 549 de candidati, iar dintre acestia 193 au luat note peste 7, in procent de 35.15 la suta.

Roxana Neagu
Andreea Gavrila


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca este o greseala in acest articol, intrucat nu doar un singur absolvent 2016 si-a validat fisa pentru a participa la titularizare, ci chiar peste 25 de absolventi 2016.Spun cu siguranta acest lucru,deoarece am participat in calitate de absolvent 2016 si la fel au facut peste 25 de colegi de-ai mei.

LĂSAȚI UN MESAJ