Grupul german Praktiker a cerut intrarea in insolventa din cauza datoriilor mari si a lipsei de lichiditati. Blocajul financiar a fost cauzat de esecul vânzarii diviziei luxemburgeze, pe care nu a cumparat-o nimeni.

In plus, negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finantare au esuat miercuri seara, deoarece o parte dintre creditori nu au aprobat refinantarea, se arata într-un anunt publicat de Praktiker.

Câstigul care ar fi rezultat din vânzarea subsidiarei din Luxemburg a fost inclus în planul de finantare înca din 2012, precizează Praktiker. Actiunile Praktiker s-au prabusit joi cu 72%, la 10 centi, cel mai scazut pret din noiembrie 2005, când compania s-a listat la Frankfurt. Compania a înregistrat anul trecut o pierdere neta de 190 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro în 2011.

PUBLICITATE

Veniturile Praktiker au scazut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro. Vânzarile Praktiker în România au scazut cu 6,5% în primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Anul trecut, vânzarile Praktiker în România au scazut cu 6,6%, la 142,3 milioane de euro. Praktiker are in România 27 de magazine, dintre care unul este la Bacau.

De mentionat insa ca in timp ce retailerul german intâmpina problemele financiare mentionate, cel mai mare retailer român, firma bacauana Dedeman, a inregistrat anul trecut cel mai mare profit din regiunea nord-est si unul dintre cele mai mari din aria sa de activitate. Este vorba de un profit net, in anul fiscal 2012, de 58,1 miloane de euro, la o cifra de afaceri de 541,7 milioane euro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Deja începe sa se resimtă criza și în zona magazinelor de bricolaj după ce construcțiile au amorțit și bani nu mai sunt în piață pentru construcții noi, putini sunt clienții care mai fac achiziții doar pentru renovări și reabilitări particulare la scara joasa, așadar a apărut și prima solicitare de insolventa din nefericire!

LĂSAȚI UN MESAJ