Sunt deocamdata opt. Pâna la incheierea perioadei de inscriere mai e o luna, ar mai fi deci timp ca si alti bacauani nemultumiti de modul cum este gestionat orasul sa se pozitioneze oficial drept candidat la functia de primar al Bacaului.

Lista ramâne deschisa (este loc si pentru o doamna), cum si aceea a promisiunilor, multi alegatori au disponibilitatea de a “inghiti”, uneori pe nemestecate, tot felul de gogosi, minciunele si praline. Important este ca avem o oferta destul de consistenta, atât in ceea ce priveste vârsta candidatilor (23-60 de ani), cât si a optiunilor politice, incepând cu partidele consacrate, cum sunt PNL, PSD si PNTCD, pâna la formatiuni mai putin titrate: PSRO, ALDE si PMP.

Unde sunt ecologistii, unde sunt uneperistii? Dar M10? Sa ne fericeasca si ei cu ideile (!), dar mai ales cu obiectivele lor. Le ducem lipsa. Mai sunt partide, mai sunt candidati gata sa se sacrifice pentru binele nostru si al orasului. O premiera tot inregistram, inscrierea pentru aceasta importanta functie a unui tânar de numai 23 de ani, fara partid in spate, insa cu sustinerea – dupa cum afirma – a unei categorii destul de marginalizata, cum este cea a tinerilor, destepti si frumosi.

PUBLICITATE

Mi-ar place sa nu fie doar un experiment, ci chiar o alternativa, cum pare si oferta altui independent, pe care il veti identifica in pagina 7 a editiei de astazi. Campania din 2016 a alegerilor locale va fi, in opinia mea, una fara duritati, destul de calma, si ma bazez pe CV-urile candidatilor (toti par a fi “curati”), pe indiferenta alegatorilor si, ca o noutate, pe subtirimea fondurilor aflate la dispozitia partidelor, mai putine banere, iesiri pe sticla si la radio, ceea ce inseamna ca baza vor fi intâlnirile directe cu alegatorii.

Va asigur ca va fi frumos. Abia astept sa particip la mitingurile electorale din Piata Revolutiei, Piata Tricolorului, din cartiere mai ales. Acolo se vede cine este barbat, care are curajul sa vina in fata oamenilor si sa le promita lapte si miere, pâine si sare, taxe si impozite rezonabile sau mai stiu ce le va trece prin minte.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi un experiment unic in lume sa pui un om de 23 de ani ( probabil cu studiile neterminate, dar, desigur, tanar, frumos si liber ) la conducerea unui oras, fie el si Bacaul…

LĂSAȚI UN MESAJ