26 si cu Victor Viorel Ponta se fac 27. Acesta este numarul de ministri din Guvernul României. Daca va iau repede nu o sa stiti sa numiti mai mult de cinci. O sa-mi spuneti de Nicolaescu de la Sanatate, de Radu Stroe de la Interne, Chitoiu este cu Finantele, Maria Câmpeanu, ministrul Muncii si Pricopie cel cu Gramatica. Il mai putem adauga la vizibilitate si pe Mircea Dusa, seful Apararii patriei. Restul pe unde sunt, cine sunt si cu ce se ocupa mai ales.

Prim ministrul Ponta a declarat la investire ca Guvernul va zbârnâi ca prisnelul pe tablia mesei, nici un coltisor de tara nu va ramâne neacoperit, niciun domeniu nu va fi ignorat. Se apropie anul (altii vin din Ponta 1) si tara nu merge, investitiile interne si externe au scazut ingrijorator, privatizarile s-au impotmolit, multe societati se inchid, somerii ies pe banda rulanta.

Ma uit pe portalul Guvernului si dau de Mihnea Costoiu, habar nu am avut ca avem ministru pentru Invatamântul Superior, Cercetare Siintifica si Dezvoltare Tehnologia, in conditiile in care mai este un ministru a Societatii Informationale, respectiv Dan Nica.

Dar de mult laudatul Eugen Orlando Teodorovici ce mai stiti, el este seful fondurilor europene, acele fonduri care trebuie urgent atrase, altfel tara intra in colaps. Cu indulgenta se pare ca ar fi atins un procent de 17 la suta, pâna la suta mai este mult, iar UE a respins programul intocmit pâna in 2020. Pana Doina este ministru delegat pentru Dialog Social, minister fara obiect, Daniel Barbu se ocupa de Cultura, un intelectual de valoare, insa a nimerit unde nu trebuia.

Dar de Gabriel Oprea va mai amintiti, el nu are portofoliu, a primit o sinecura pentru revnire in partidul mare. Unul dintre cele mai importante ministere este, in aceasta perioada si in toate perioadele cel al IMM-urilor si Turismului, repartizat doamnei Maria Grapini. Doamna nu reuseste sa se exprime, bate pasul pe loc, singura problema este schimbarea frunzulitei, lasata mostenire de Elena Udrea. Dan Sova este ministrul delegat pentru marile proiecte. Aferim! Avem?

Eu le-am cautat si nu le-am gasit, poate le descoperiti dumneavoastra, daca vreti sa-l aparati. Si mai sunt câtiva doar cu numele, unul este in relatia cu Parlamentul (Mihai Voicu), altul se ocupa de Sport si tineret (Nicolae Banicioiu), Lucia Varga a primit Apele si Padurile, iar Constantin Nita se ocupa de Energie. Mai las si cititorului placerea de a mai descoperi vreun ministru de care eu nu am auzit.

Ca nu stau toata ziua la televizor ar fi o nota buna, insa nici la rubrica realizari nu vad si nu aud mare lucru. S-a impartit si capra, si varza, dar cam multa varza. Vine toamna si toamna, spune poporul, se numara banii europeni, bobocii, proiectele, procentele de crestere a economiei si…verzele.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ