Coronavirusul este mai amenințător decât Floyd Mayweather. Loveste în tot și în toate. Inclusiv în lumea de granit a boxului. Pericolul epidemiologic COVID- 19 a dus la suspendarea Campionatului Național de Tineret de la Giurgiu. Începută marți, conform normelor de siguranță din acea perioadă, cu un număr limitat de spectatori (100), competiția a continuat fără public și cu obligativitatea ca la sală să se prezinte doar cei care urmau să intre în ring, pentru ca vineri, în ajunul semifinalelor, să se arunce prosopul.

„Ne-am conformat situației deoarece sănătatea este mai importantă decât orice. Și așa atmosfera devenise una încărcată deoarece vorbim despre un virus extreme de contagios”, a explicat coordonatorul naționalei de box a României, Relu Auraș.

Bacăul a deplasat pe malul Dunării zece pugiliști, opt dintre aceștia ajungând în semifinale. „Faptul că avem opt medaliați care au ajuns în semifinale după cel puțin două meciuri disputate este o mare satisfacție și ne arată că toată construcția pe care am început-o la SCM și CSM Bacău dă roade pe termen lung. Să vedem cum și mai ales când se vor derula următoarele competiții deoarece Coronavirusul a dat serios peste cap toate datele”, a mai spus Auraș.

Naționalele de Tineret de la Giurgiu constituiau și un criteriu de selecție pentru Europenele de profil programate in aprilie în Muntenegru. Campionatul European de Tineret a fost însă amânat din cauza pandemiei de Coronavirus și nu se știe când se va disputa. De altfel, singura competiție rămasă în picioare- deocamdată- este turneul pre-olimpic de la Londra, care a debutat pe 14 martie și ar urma să se încheie sâmbătă. Ca o paranteză, și Bacăul are un reprezentant la calificările olimpice de la Londra. Este vorba de Eric Tudor, care are parte însă de un culoar prohibitiv. Dacă turneul de la Londra a rămas în vigoare, în schimb următoarea sesiune de calificări pentru Olimpiada de la Tokyo, una cu caracter mondial ce urma să aibă loc în mai, la Paris, a fost amânată. Așadar, COVID-19 ramâne un adversar redutabil. Dar nu de neînvins!

Băcauanii calificați în semifinalele CN Tineret de la Giurgiu

52 kg: Mihai Văduva. 69 kg: Daniel Hermeziu. 75 kg: Lucian Mititelu și Cristian Doru. 81 kg: Andrei Boldu. 91 kg: Alexandru Macovei. +91 kg: Alberto Florescu și Albert Potoceanu.