Cu o zi inaintea debutului Campionatului Mondial, “Desteptarea” publica pronosticurile oamenilor de fotbal si a politicienilor din judet

Pastrati aceasta pagina! Macar pâna pe 13 iulie, data finalei de la Rio. Cititi-o si pastrati-o! Va va folosi drept ghid al Mondialului brazilian. OK, un altfel de ghid, usor mai romantat, dar la fel de util si de interesant.

Parcurgându-l, nu veti gasi ordinea meciurilor sau componenta grupelor, dar veti afla preferintele si pronosticurile oamenilor de fotbal din Bacau. Si nu doar ale oamenilor de fotbal! Politicienii si jurnalistii s-au prins, la rândul lor, in jocul propus de cotidianul “Desteptarea”, rasucind pe toate partile globul de cristal. Cine va fi campioana? Care va fi revelatia? Dar deceptia? La drept vorbind, nu doar globul (de cristal) a fost rasucit vârtos, ci si pronosticurile, colegul Ovidiu Pauliuc, de pilda, modificându-si optiunile cu frecventa cu care Raducioiu isi schimba odinioara echipele de club!

Ehe, unde esti tu, Raducioiule…

Pastrati, deci, aceasta pagina, in care presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea spune “Argentina”, primarul Romeo Stavarache raspunde “Germania”, iar mai toti ceilalti o dau inainte cu Brazilia. Veti afla cine a avut dreptate pe data de 13 iulie! Ghinion sau noroc? Vom vedea; pâna atunci, hai cu toti la joc!

Horia Alexoae (jurnalist Sport.Bacaul.ro): “Spania isi va pastra titlul mondial, invingând in finala Brazilia. Revelatia? Uruguay, daca mai poate fi numita revelatie semifinalista de acum patru ani. Deziluzia va fi Italia, iar la capitolul individualitati, avansez numele lui Luis Suarez, in calitate de golgheter si a lui Cristiano Ronaldo, ca jucatorul nr. 1 al Mondialului. Nu l-as scoate, insa, din ecuatie nici pe Neymar, mai ales daca va ajunge in finala”.

Catalin Barzaghideanu (jurnalist Gazeta Sporturilor): “Brazilia ia titlul, in urma unei finale cu Germania. Ca revelatie, vad Uruguayul, in timp ce Argentina lui Messi si Portugalia lui Cristiano Ronaldo vor dezamagi. Jucatorul Campionatului Mondial va fi unul si acelasi cu golgheterul sau: Luis Suarez. Imi place cum joaca Suarez si mai imi place si faptul ca a ales sa nu o paraseasca pe Liverpool”.

Dragos Benea (presedinte Consiliul Judetean Bacau): “A venit vremea Argentinei, echipa mea preferata! Vice-campioana? Brazilia sau Germania. Nu vad o singura echipa-revelatie, ci mai multe: Belgia, SUA si Chile. Dupa cum nu cred ca va deceptiona o singura formatie. La capitolul deziluzii le trec pe Anglia, Italia si, probabil, Spania. Messi va fi jucatorul Campionatului Mondial si tot el cred ca va cuceri si titlul de golgheter”.

Gabriel Boghian (fotbalist Aerostar): “Brazilia va fi noua campioana mondiala, iar Belgia si Japonia vor fi revelatiile turneului final. Deceptia? Olanda. Cel mai bun jucator al Mondialului ar putea fi Neymar, care si-ar putea trece in cont si titlul de cel mai prolific realizator”.

Gheorghe Burleanu (presedinte AJ Minifotbal): “Merg pe mâna Germaniei, intr-o finala cu Brazilia sau – sa nu cadeti de pe scaun!- Columbia. Surpriza campionatului va fi Croatia, iar deceptia ma tem sa nu fie Spania. Mi-e greu sa spun cine va fi jucatorul turneului, dar inclin sa cred ca Neymar. Golgheter cred ca va fi tot un brazilian, nu neaparat Neymar, cu precizarea ca nu va marca mai mult de sase goluri.

Corneliu Costinescu (fost vicepresedinte FRF): “Noua campioana mondiala va fi Argentina, dupa o finala cu Spania, iar medalia de bronz consider ca o va lua Brazilia. In ceea ce priveste surprizele, eu merg pe mâna ‘continentului negru’: Ghana sau Coasta de Fildes. Va deceptiona Anglia si, posibil, Franta, iar cel mai bun om al competitiei nu poate fi decât febletea mea, Leo Messi”.

Liviu Goian (presedinte Sport Club Bacau): “Titlul il va lua Germania si mi-as dori foarte mult ca vice-campioana sa ramâna Olanda. Chiar daca poate parea surprinzator, nu vad in finala o reprezentanta a Americii de Sud, decât daca va beneficia de un ajutor asemanator celui de care s-a bucurat Coreea de Sud, in urma cu 12 ani. Ca deceptie, cred ca va veni rândul Spaniei. Revelatia, in schimb, va fi Belgia sau cel putin asta astept eu de la echipa lui Hazard, pe care il vad jucatorul Campionatului Mondial, alaturi de Messi. Golgheterul turneului? Mi-e greu sa dau un singur nume. Mai degraba vom avea un grup de jucatori care isi vor imparti aceasta distinctie”.

Adrian Hurdubei (jucator Sport Club Bacau): “Brazilia va câstiga titlul, dupa o finala cu Argentina, asta doar in cazul in care va fi Messi in vâna. Altfel, cred ca le va fi greu argentinienilor sa ajunga pâna in finala. O alta candidata la titlul de vice-campioana ar fi Germania. Ca surpriza a Mondialului vad Belgia, iar ca deceptie, Anglia. la capitolul individualitati, mizez pe Luis Suarez si pe Thomas Mueller, in conditiile in care favoritul meu, Cristiano Ronaldo este accidentat si nu cred ca-l va ajuta foarte mult nici echipa”.

Ovidiu Pauliuc (jurnalist Desteptarea): “Gata, m-am hotarât! Brazilia iese campioana, cadrul semifinalelor fiind completat de trei echipe europene: Germania, Olanda si Spania. Surpriza placuta a Mondialului? As vrea sa fie Croatia. Deziluzia? Anglia, desi e mult spus deziluzie, in conditiile in care englezii nu au mai aratat demult ceva notabil la un turneu final. Mama, si cât imi placea odinioara Anglia! Neymar va fi golgheterul turneului, iar germanul Schurrle are toate sansele de a fi desemnat cel mai bun fotbalist al intregului campionat.

Dorian Pocovnicu (prefect de Bacau): “Se prefigureaza, din nou, o batalie intre reprezentantele Americii de Sud si cele ale Batrânului Continent. In privinta titlului, tendinta e o finala Brazilia- Argentina si cred ca pentru locurile 3-4 se vor duela doua europene: cel mai probabil, Germania si Spania. Imi este dificil sa pronostichez deziluzia Campionatului Mondial. Imi vine mai usor sa indic revelatia: mi-ar placea sa revad Uruguayul la acelasi nivel precum in 2010, in Africa de Sud”.
Gheorghe Poenaru (antrenor): “Merg pe mâna Braziliei, fara nicio ezitare. Belgia si chiar Germania vor fi revelatiile Mondialului, in timp ce Italia va fi marea deziluzie a turneului. In ceea ce priveste fotbalistul nr.1, cred ca nu spun nicio noutate: acesta se va alege intre Neymar si Messi. As fi vrut sa-l nominalizez si pe Cristiano Ronaldo, insa depinde cât va juca, el fiind accidentat si, totodata, cât de mult va avansa Portugalia”.

Leonard Popa (jurnalist Sportul Bacauan): “Câstiga Brazilia, dupa o finala cu Argentina. Deceptia va fi o echipa europeana; poate chiar Spania, ai carei jucatori cred ca sufera o avansata uzura fizica si psihica. Revelatia ar putea fi Uruguayul”.

Cristi Sava (presedinte AJF Bacau): “Puteti sa spuneti ca mi-am pierdut mintile, dar eu vad Belgia noua campioana mondiala! Cealalta finalista? Argentina. Evident, ca revelatie zic Belgia, iar ca deceptie cred ca va fi o europeana cu staif. Imi vine greu sa spun cine va fi golgheterul competitiei; e clar insa ca trebuie sa ajunga in semifinale, pentru a bifa astfel si ultimele doua meciuri ale Mondialului. Cât despre cel mai bun fotbalist, ma gândesc ca poate a venit, in sfârsit, rândul lui Messi”.
Daniel Scânteie (fost component al echipei nationale): “Finala nu poate fi decât una: Argentina- Brazilia. Sunt convins ca Belgia va face o figura foarte frumoasa, devenind revelatia Campionatului Mondial, in timp ce la polul opus se va situa Anglia. Golgheterul si, totodata, omul turneului final va fi Messi”.

Romeo Stavarache (primarul Bacaului): “Germania va lua titlul suprem! Si il va lua dupa o finala cu Brazilia. Nu am dubii in privinta revelatiei: va fi Belgia! Am vazut nationala Begiei la Bruxelles si m-a impresionat dezinvoltura cu care evolueaza. Ca deceptie, indraznesc sa spun Spania. Iar golgheterul Mondialului va fi Thomas Mueller, care are sanse mari sa fie declarat si cel mai bun fotbalist al turneului”.

Sorin Trofin (antrenor- jucator CSM Moinesti): “Merg pe o finala Spania- Brazilia, cu echipa lui Del Bosque din nou laureata. Având in vedere ca Spania mizeaza mult pe jocul colectiv, cred ca jucatorul si golgheterul turneului va fi mai degraba un brazilian: Neymar. Iar rubrica deziluzii are culoarea portocalie: Olanda!”.

Valerian Voicu (presedintele sectiei de fotbal al CS Aerostar): “Campioana celei de-a 20-a editii a Campionatului Mondial va fi Brazilia, care va trece in finala de Germania. Revelatia? Sa nu râdeti: Grecia! Iar deziluzia nu poate fi decât Italia. Il vad ca golgheter pe Diego Costa si pe Messi in calitate de jucatorul numarul 1 al turneului. Si mai cred ca va fi un Mondial memorabil”.

Asa sa fie, oameni buni!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ