Virgil M., in varsta de 46 de ani, din comuna Magiresti, a incercat sa-si puna capat zilelor intr-un mod demn de filmele de groaza. Dupa ce si-a infipt cutitul in piept, barbatul a avut taria sa-l scoata si sa-si taie beregata. A avut noroc de faptul ca a fost transportat imediat la spital. Lumea spune ca Virgil a vrut sa se sinucida de necaz ca nevasta l-a parasit pentru un alt barbat.

Dupa 15 ani de casnicie, Corina si Virgil M. si-au incropit o gospodarie pe cinste. Si-au facut casa mare si spatioasa, au mobilat-o frumos, iar dupa cativa ani au adus pe lume si doi copii frumosi. In ultimul timp insa, lucrurile au luat o intorsatura nedorita. Femeii i-a cazut cu tronc un barbat mai tanar din sat, iar atractia se pare ca a fost reciproca. Virgil a aflat de pasiunea sotiei, insa tinea prea mult la ea ca sa treaca la o masura radicala. Prin urmare, s-a complacut in situatie. Vinerea trecuta insa lucrurile au scapat de sub control. Dis de dimineata, Corina a plecat la serviciu si nu s-a mai intors acasa. Virgil a asteptat-o zadarnic cateva zile. &#8222Luni si marti, Virgil a umblat ca bezmeticul prin curte, ne-a declarat soacra lui, Angelica B. (70 de ani). Marti, eu m-am apucat sa sortez niste cartofi si la un moment dat aveam nevoie de ajutorul lui pentru transportul sacilor. I-am vazut cizmele la usa. Am intrat in casa, pana la gura beciului. Acolo l-am vazut cazut intr-o balta de sange. Horcaia ca un porc. Am inceput sa strig”. Tipetele batranei au alarmat cativa vecini, care au venit sa vada ce se intampla. &#8222M-am dus sa vad ce este acolo si l-am vazut pe Virgil intr-o balta de sange, spune Lucica C., una dintre vecine. L-am trimis pe sotul meu sa dea o mana de ajutor. L-a scos cu greu pe ranit din casa. A venit doctorita si i-a facut o injectie care l-a mai inviorat. Ne-a vazut si ne-a spus: . Nu stiu ce a intrat in copiii astia ca tare mai erau de treaba si la locul lor”.

S-a injunghiat in piept, apoi si-a taiat gatul

Intr-un moment de depresie, se pare ca Virgil a luat un cutit pe care si l-a infipt in piept. A avut apoi taria sa-si scoata cutitul din rana si sa-si taie beregata. A ajuns la Spitalul Municipal Moinesti in stare de soc hemoragic. &#8222S-a intervenit chirurgical imediat, ne-a declarat dr. Adrian Cotirlet, directorul spitalului. S-a suturat plaga laringiana, dar s-a lasat o canula trahiana prin care pacientul respira. Sunt sanse de vindecare, dar procesul este de durata. Mai e nevoie insa de o interventie chirurgicala de corectare a laringelui”. Virgil a pierdut o cantitate mare de sange. Insa se pare ca a mai avut zile. Lama cutitului a trecut doar la trei centimetri de inima. Ieri, barbatul era constient, dar nu putea vorbi. Intrebat daca din cauza sotiei a incercat sa-si puna capat zilelor, Virgil a negat vehement. &#8222Soacra”, a articulat mai mult din buze. Nu a putut spune mai multe, deoarece de sub pansamentul de pe gat se auzea o suieratura cumplita.

Epilog

Incercarea de suicid a sotului, a determinat-o pe Corina sa se intoarca langa cei doi copilasi. Desi a primit asigurari ca ginerele ei se va face bine, Angelica a scuturat a jale din cap. &#8222Nu va mai fi niciodata cum a fost”, a spus mai mult pentru sine batrana.Scris de Lili ADOCHITEI