Inainte si dupa ce s-a tuns

Originara din Monesti, Anca Balaban a decis sa-si tunda parul si sa-l doneze copiilor bolnavi de cancer.

Little Princess Trust (LPT) este un concept nou în România, inițiat la Iași, după un model britanic. Acesta presupune donarea de păr pentru a confecționa peruci, ce vor fi apoi oferite copiilor bolnavi care și-au pierdut părul în urma tratamentelor.

Anca Balaban, nascuta la Moinesti, dar actualmente locuitoare a Iasului, a decis sa se implice in acest proiect.

PUBLICITATE

“Sunt alți copii care plâng când văd cum le cade părul, plâng când se văd în oglindă că nu sunt la fel ca toți copiii de vârsta lor. Ei își pierd părul în timpul chimioterapiei, tratament dur care poate dura luni și ani de zile. Dar pe lângă asta, își pierd și încrederea că se vor face bine, încrederea că vor învinge boala, încrederea că pot fi normali. Pentru ei am ales să mă tund” – spune ea intr-un articol pe blogul personal.

Anca nu numai ca s-a tuns, dar a facut lobby pentru aceasta initiativa in cadrul festivalului de film de la Moinesti, FilMoFest.

“A fost foarte emoționant să le vorbesc celor prezenți despre cauză și sunt sigură că dacă i-am făcut să simtă durerea prin care trec părinții care au copilașii bolnavi de cancer ei vor rezona și vor fi alături de cei care donează păr sau bani pentru confecționarea perucilor” – a mai spus ea.

Conform paginii de Facebook a proiectului LPTRo, avantajul acestui proiect este că oricine poate dona. Trebuie doar ca cea mai scurtă șuviță de păr să aibă minim 17 cm. În rest, condițiile sunt rezonabile: părul poate fi drept, ondulat, cârlionțat, vopsit atât timp cât culoarea este naturală și nu o nuanță artificială, de exemplu verde sau albastru. De asemenea, se acceptă și codițe ce au fost secționate cu mult timp în urmă dar au fost păstrate în condiții bune. În opoziție, nu se acceptă extensiile, dredurile, sau părul tip afro.

colaj-inainte-dupa-tuns-lpt-moinesti-donez-par-anca-balaban

“Acum am părul scurt, aproape până la umeri, dar sunt foarte fericită cu noua mea tunsoare. Nu pentru că-mi stă bine. Ci pentru că undeva, părul donat de mine va bucura un copil cu care viața este nemiloasă”

Anca Balaban

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ