O duminica insorita, cu fructe neculese, date in pârg. Ziua de 30 august va ramâne vie, pentru multi ani, in amintirea comunitatii. Imbracati in haine de sarbatoare, credinciosii catolici din Buhoci pasesc in grupuri, spre intrarea bisericii Sf. Francisc, strajuita de meri ingrijiti, plini de rod. Undeva sus, pe o pânza intinsa deasupra soselei, o simpla urare: „Bine ati venit!”. Comunitatea numara 90 de familii, insumând 203 credinciosi.

In stânga, privind panoul in forma de arcada, afli ca: „Aici este Casa lui Dumnezeu si Poarta Cerului”. O formulare simpla, dar profunda, prin care parintele paroh Vasile Rediu multumeste tuturor celor care au ajutat, cu gândul si cu fapta, la construirea casei mortuare, a carei sfintire avea sa se desfasoare, si a casei destinate odihnei si reculegerii preotilor pensionari. Slujba a inceput la ora 11.00, PS Petre Gherghel prezidând Sfânta Liturghie. Grupul coral al parohiei si naiul Benedictai Cadar (16 ani, eleva la Liceul de Arta) au incântat auditoriul.

sfintire buhoci

Preasfintitul le-a reamintit credinciosilor de frumoasele lucrari ridicate in ultimii ani in aceasta comunitate: o grota inchinata Maicii Domnului (sfintita in 2008), biserica renovata si sfintita (in anul 2009), de catre IPS Ioan Robu impreuna cu PS Petru Gherghel, oratoriul „Sfântul Francisc din Assisi”. Acum sunt sfintite capela mortuara, cu hramul „Portiuncula” si casa pentru preotii pensionari, ambele construite cu sprijinul credinciosilor si al autoritatilor locale, la initiativa parintelui paroh Vasile Rediu.

sfintire buhoci 2

„Dupa Sfânta Liturghie, când am intrat in biserica sa-L iubim pe Dumnezeu, iesim din biserica sa-L iubim pe aproapele. Domnul cheama la mântuire pe toti oamenii.” Parintele le-a multumit preotilor veniti din alte dieceze, prietenilor si autoritatilor locale, enoriasilor veniti si din alte localitati.

„Dupa rugaciunea de binecuvântare a acestei case, cladita pentru raposatii comunitatii, ne dam seama cât de importanta si utila este pentru comunitate. Efortul si implicarea au fost din partea intregii comunitati, pentru ca toti sunt constienti ca intr-o zi vor avea nevoie de aceasta capela.” Procesiunea a continuat cu sfintirea casei pentru preotii pensionari, toti enoriasii fiind invitati la ora 16.00, la casa de praznuire, pentru a aduce multumire pentru cele infaptiuite.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ