Liga Studenteasca din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau impreuna cu Uniunea Nationala a Studentilor din România a organizat, ieri, de la ora 13.00, in campusul Marasesti in fata corpului D, un flashmob intitulat „Sfertul Studentesc”.

Cei aproximativ 80 de studenti participanti la flashmob s-au asezat intr-o formatie care sa reprezinte „sfertul studentesc”, «25%». Prin aceasta actiune, Liga Studenteasca bacauana sprijina miscarea studenteasca in speranta asigurarii participarii studentilor in proportie de 25% din totalul electoratului participant in alegerea rectorilor.

Activitatea s-a desfasurat in liniste deplina, punctând astfel limitarea libertatii de exprimare a studentilor in comunitatea academica prin Legea Educatiei Nationale. „Consideram deficitara actuala forma de reprezentativitate a studentilor in modalitatea de alegere a rectorului, ingradind studentii in exprimarea opiniei cu privire la unul dintre cele mai importante aspecte dintr-o institutie de invatamânt superior.

Votul este cea mai importanta unealta a unui sistem democratic, necsar, atât pentru cadrele didactice, cât si pentru studenti. Neaplicat sistemului, este evidenta ruptura din procesul democratic al institutiei. Speram ca astfel, decidentii din societatea româneasca sa perceapa importanta studentilor intr-o universitate, nu doar ca forma de finantare a scolii, ci ca partener in procesul educational”, a declarat Viorel Mihai Munteanu, presedintele Asociatiei Liga Studenteasca din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau.

Actiuni asemanatoare au avut loc in acelasi timp si in alte 14 universitati din tara.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Protestul este rezultatul inculturii si lipsei instruirii participantilor.La nuvelul lor intelectual, si-ar dori sa instaleze, prin vointa lor, in functia de rector, pe unul din portarii sau paznicii de la Universitatea Bacau. Pe acesta, il vor convinge sa le admita sa participe la cursuri, cel mult de doua ori pe LUNA, sa sustina un examen odata la trei ani si sa primeasca macar doua diplome la terminarea studiilor, atunci cand vor dori ei sa le termine.Pentru cadrele didactice: ” Nu va puneti cu prostii, ca au minte hodinita.”

 2. fantastic comentariu Vasile!
  am vazut in 5 ani de facultate ca acolo la Liga Studenteasca sunt cei mai slabi studenti din toata universitatea. nu au treaba cu cursurile, cu nimic. restante – garla. o rusine. toata activitatea lor e o rusine (proteste, tabere si alte manareli). Am vazut ca beneficiau de tabere, studenti cu 0 credite, care nu au dat nici macar la examene. duce-ti-va la cursuri desteptilor, ca de aia suntem o universitate de tot rasu. mi-e rusine ca am facut facultate in bacau.

 3. Cam frustrați voi așa, Vasile si fost student. Bravo ca sunteți voi deștepți. De ce nu ați făcut voi un anume prestigiu Universității, dacă tot va credeți atât de culți ? Și in legătura cu Liga, Țineți-va gurile închise, deja faceți curent.

 4. problema e ca prestigiul nu se obtine de la 4-5 studenti de top, dintr-un total de 50 cat are o sectie. cei care mi-au reprezentat sectia in marea liga studenteasca au fost printre ultimii 5 in acest top, cei mai mediocri. si cauza e aceeasi pe care o puncteaza Vasile. cei care invata, nu au timp de “activitatile de la liga”; iar cei care au timp de maretele “activitati” de la Liga, se scuza la profesori pentru incapacitatea de a mai veni la ore si examene.
  sa se faca un sondaj la nivelul tuturor studentilor cat de multumiti sunt ei de activitatea” Ligii, si ce beneficii au de pe urma lor.
  iar frustrarea, domnule “Doesn’t matter” vine dupa ce in facultate termini cu 10 licenta si pe piata muncii nu ai nicio treaba. explicatia clara e ca nivelul universitatii nu are absolut nicio treaba cu piata muncii. acea nota de 10 (a nivelului Univ. Bacau), pe piata muncii, e echivalenta notei 3 de pe piata muncii. si nu vorbesc in cazul meu, care m-am angajat direct in domeniu, ci al zecilor de colegi, care acum sunt benzinari, vanzatori in comert, manichiuriste, pedichiuriste, coafori etc. dar nu trebuie sa luptati pentru aceasta mare problema, ci pentru organizarea de tabere si activitati precum “autobuzul dragostei”

 5. Dragi studenti/fosti studenti, pacat ca nu ati invatat un lucru esential in anii de invatamant pe care i-ati parcurs si anume: intelegerea textului. Mai intai analizati scopul protestului si dupa comentati activitatea Ligii Studentești. In legatura cu comentariile rautacioase la adresa membrilor Ligii Studentesti, nu generalizati!!!! O zi buna!

LĂSAȚI UN MESAJ