Inceputul de an scolar bate la usa, la fel si toamna. Cele doua favorizeaza aparitia bolilor de sezon in special la copii, de la cele mai mici vârste la cei mai mari. Pentru cei din prima categorie, medicii recomanda de regula un tratament pentru stimularea imunitatii, pe baza de vitamine. Bineinteles, alimentatia ramâne esentiala, la fel ca si adaptarea garderobei la vremea de afara.

Indiferent de cât diversificata este oferta de siropuri de imunitate, medicii insista ca aceasta se dobândeste cel mai bine tot prin boala. Intr-adevar, simptomele sunt diminuate cu ajutorul acestor formule, dar ele nu fac minuni.

„Este foarte important sa fie dusi in colectivitate doar copiii sanatosi. Cei care prezinta minime semne de boala trebuie tinuti acasa una-trei zile, pentru ca risca sa faca ei insisi complicatii sau sa le dea si altor copii ce au ei”, a declarat dr. Aurelia Taga, director medical la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

Important in aceste situatii este ca triajul sa se faca zilnic, iar la primele semne de boala copiii sa ajunga la medic. Salile de clasa trebuie aerisite bine, iar spalatul pe mâini sa fie o regula. Cele mai frecvente boli in colectivitati sunt cele respiratorii si digestive.

La inscrierea la gradinita nu sunt necesare analize medicale, exudat sau proba de coprocultura, ci doar un aviz de intrare in colectivitate.

Alte articole