Sfaturi infailibile pentru a alege culoarea canapelei și a fotoliilor

Alegerea culorii canapelei și/sau fotoliilor este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei atunci când îți decorezi casa. Ce ton aleg? Deschis sau închis? Neted sau cu model? Culoarea canapelei și a fotoliilor va fi definită de decorul restului livingului, dar o va și condiționa. În plus, este o decizie crucială, deoarece nu schimbați canapeaua sau fotoliile foarte des. Din acest motiv, iti oferim cateva sfaturi pentru ca tu sa alegi culoarea canapelei și fotoliilor cu cap, dar mai presus de toate, într-un mod care sa se adapteze locuintei si gusturilor tale.

 Dimensiunea camerei contează

 Cât de mare este sufrageria ta? Pe lângă faptul că această întrebare va determina măsurătorile canapelei și fotoliilor, culoarea acestora va face spațiul să pară mai larg și mai luminos sau, dimpotrivă, mai mic. Prin urmare, pentru a decora un living mic, este de preferat să alegeți culori deschise, precum alb, bej, gri deschis sau chiar un pastel moale precum rozul. Totodată, la o sufragerie prea mică, poate puteți renunța la unul sau chiar amândouă fotoliile. 

Pe de altă parte, în saloanele mari, poți risca puțin mai mult și poți alege tonuri mai puternice, precum negru, gri închis sau culori mai vii, precum verde sau albastru petrol.

 Câtă lumină are sufrageria ta?

 Acesta este al doilea lucru la care trebuie să vă gândiți atunci când alegeți culoarea canapelei și a fotoliilor. Camera ta de zi este luminoasă sau aproape că nu are lumină naturală?

 În cazul în care aveți lumină slabă, cel mai bine este să uitați de tonurile întunecate sau puternice, cum ar fi roșu sau verde, deoarece acestea vor fi plictisitoare în lipsa luminii. În acest caz, cel mai bine este să optați pentru un ton moale. Și această clasificare nu include doar culorile neutre precum albul sau bejul. Alte culori deschise, precum un muștar moale, un albastru foarte deschis sau verde sau un roz pastel nu dau greș în încăperile cu puțină lumină.

 Neted sau cu model?

 Fiind pragmatic cel mai bine este sa alegi o tapiterie de culoare uni pentru canapea și fotolii, deoarece le asiguri atemporalitatea si iti va fi mai greu sa te saturi de ele. Dar dacă te-ai îndrăgostit de o canapea drăguță cu imprimeu floral sau geometric? Nu renunta la el, dar tine minte ca restul textilelor din camera ta de zi trebuie sa fie in culori uni si fara alte infloriri. De asemenea, încearcă să folosești culori care se potrivesc cu cele ale modelului canapelei, astfel încât acestea să nu intre în „conflict”.

În cazul in care optezi pentru o canapea într-o singură culoare, ai mult mai multa libertate de a alege accesoriile care decoreaza livingul și chiar îți poți permite două fotolii într-o culoare diferită. În acest caz, poti folosi materiale textile pentru a da viata canapelei și fotoliilor și a le schimba cand te plictisesti de ele. Așa că vei avea mereu o cameră la modă fără a fi nevoie să faci o investiție mare.

Care este stilul sufrageriei tale?

Stilul pe care il cauti in camera ta de zi va determina si culoarea canapelei și a fotoliilor. Dacă îți plac mai mult mediile clasice, cele mai potrivite sunt tonurile neutre, precum bej, alb sau gri. Sunt atemporale și te asiguri că nu se demodează. Arata bine si in livingurile nordice sau rustice.

Dar dacă ești mai mult pe stiluri moderne și contemporane și dorești să fie și camera de zi la fel, poți risca cu culori vibrante, precum roșu, verde închis sau albastru. Deși sunt culori puternice, vor adăuga o notă de eleganță oricărei încăperi actuale. Cheia este să adaugi apoi câteva ornamente din acele culori. Vei vedea cum spațiul capătă armonie și coeziune.

Dacă sunt copii sau animale de companie acasă…

Deși îți vor spune mereu să eviți culorile moi dacă ai copii sau animale de companie acasă, reține că există multe țesături care sunt lavabile și foarte rezistente la pete.

Evident, o canapea de culoare deschisă este mult mai puțin rezistentă decât una de culoare închisă, dar în prezent există țesături compuse din microfibre care resping apa și care, în plus, sunt rezistente la pete. Deși presupun o investiție mai mare, în timp o vei aprecia.

Motive pentru a alege o canapea și fotolii albe

O canapea alba cu fotolii în aceeași culoare reprezintă cea mai buna optiune pentru incaperile mici sau slab luminate, dar si, in functie de liniile acestora, se vor potrivi perfect in orice incapere, indiferent de stilul acesteia.

Alegand o canapea și fotolii albe, sufrageria ta nu numai ca va arata mai luminos, dar va si mari spatiul.

Una dintre marile virtuți ale acestei culori este că se combină atât cu alte neutre, cât și cu culori strălucitoare. Astfel, cu perne negre sau gri, ambientul va fi sobru, elegant si modern; in timp ce daca sunt de culoarea mustarului iti va da caldura. Dacă ești în căutarea unui decor de vară, tonurile reci, precum albastrul sau verdele îl vor însufleți.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE