* maidanezii au luat-o razna: o femeie de 40 de ani a ajuns la spital muscata pâna la os

Incidentul traumatizant pentru biata femeie s-a intâmplat pe 15 ianuarie, in plina zi, pe strada Vasile Alecsandri. Femeia a fost atacata de doi câini comunitari si nu-si mai aminteste ce s-a intâmplat pentru ca aproape a lesinat de durere si a ajuns la spital dusa de un om care a oprit vazând-o cum se zbate.

„Mergeam linistita pe strada. Un domn plimba un câine si cei doi maidanezi au venit pe lânga el. Unul din ei m-a apucat de picior si m-am panicat. Am cazut, m-am lovit la cap, dar am apucat sa-mi acopar fata. Altul m-a apucat de coapsa, m-am ghemuit si nu mai stiu cum am scapat. Ma durea carnea pe mine, nu mai puteam de durere”, povesteste Irina Marcu.

PUBLICITATE

Norocul ei, daca putem spune asa, a fost ca un domn aflat intr-o masina a trecut prin zona chiar la acel moment, a oprit si a dus-o la spital. Acolo, femeia a fost cusuta si a primit ingrijirile medicale necesare. A inceput tratamentul si i s-a facut vaccinul antirabic. Nu s-a impus internarea, desi ranile par destul de extinse. In panica generalizata care a apucat-o, s-a lovit si la cap si acum are o grija in plus.

Reprezentantii municipalitatii au acelasi raspuns ca si in cazurile precedente. „De pe strada Vasile Alecsandri s-au capturat ultimii câini pe 8 ianuarie. De la case, din curti ies mereu câini care probabil se adapostesc acolo. Atâta timp cât nu sunt sterilizati, nu se poate opri inmultirea lor”, a declarat Ionut Tomescu, purtator de cuvânt al Primariei Bacau.

Acesta sustine ca autoritatile locale cauta in continuare si alte solutii pentru a reduce numarul maidanezilor de pe strazi, mai ales ca acum sunt mai agresivi intrucât nici nu gasesc de mâncare. In adapost, dau asigurari aceleasi autoritati, au hrana, sunt tratati si, cel mai important, sterilizati.

In continuare, se face apel ca sa nu mai fie adapostiti in curti personale sau de firme si nici protejati atunci când vin hingherii sa-i ia. In ultimele luni ale anului trecut mai multe femei au fost muscate de maidanezi pe Aleea Parcului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

 1. Bacau este o mizerie de oras ! Cum este primarul asa este si orasul ! Daca veniti in zona Kaufland seara dupa 22.30 puteti vedea o haita de cel putin 12 caini ! Oare trebuie sa moara un om ca sa inceapa strpirea maidanezilor ?? ,RUSINE BACAU ! O ADMINISTRATIE IMPOTENTA !! Cetatenii orasului sunt impasibili de ceea ce se intampla in acest oras !! Bacauanilor ,va meritati soarta !

 2. Groaznic!Suntem o tara europeana!Doar vorbe goale!Poate doar atunci când unul din Consiliul local va fi muscat se va lua o măsură radicala, se va lăsa cu amenzi sau chiar cu eutanasierea câinilor fara stapan…sa iți vina mama acasa cu rani oare mai iubesti canii? . …a murit un copil.. câți mai așteptăm să moară? Un oraș al corupților și al vorbelor goale!

 3. Nici o soluţie nu ne apără de maidanezi în afară de eutanasiere. Se înmulţesc mai repede ca noi. Cred că asociaţiile care apără maidanezii ar trebui să plătească pentru protejaţii lor. Nu mai este mult până când o să cerem voie maidanezilor să ieşim pe stradă .. şi să le plătim taxă de protecţie. S-au sălbăticit proporţional cu toleranţa noastră.

 4. Cainii vagabonzi sunt o caracteristica a tarilor sarace si mai putin civilizate. Toate tarile civilizate au animale abandoante – Franta, Marea Britanie, Statele Unite – insa in aceste tari nu se pun pe domeniul public custi, castroane sau peturi cu apa. Exista legi drastice care impiedica acest lucru, in plus gradul de civilizatie este atat de mare incat cetatenii nici nu viseaza sa faca asa ceva.

  Cainii de curte sunt o alta problema, insa exista si legi care impun imprejmuirea temeinica a domeniului privat.

  Cainii sunt animale teritoriale, care depind de o SURSA DE HRANA, iar cand aceasta se afla pe domeniul public se produc probleme de genul acesta. Mai mult, cainele de curte – daca este lasat pe strada – isi va mari teritoriul si in afara gardurilor. Animalul nu are notiunea de gard; el este nascut genetic cu instinctul de a-si trasa un teritoriu. Acest teritoriu poate fi foarte mare in jurul punctului de hranire (curte sau domeniul public).

  Pentru a indeparta aceste probleme este nevoie de:

  – capturarea animalelor care se afla neinsotite pe domeniul public
  – sterilizarea animalelor de companie (nu si a celor de pe domeniul public, care trebuiesc capturate din start)
  – tragerea la raspundere a celor care nu-si ingradesc curtile sau nu ingradesc patrunderea pe spatiul public a animalelor pe care le detin
  – tragerea la raspundere a celor care depoziteaza resturi menajere pe domeniul public.

  Nu exista o singura solutie, exista mai multe solutii pentru o singura problema.

 5. In completare,cred ca trebuie sterilizati si anumiti stapani care umbla prin parc cu cainii slobozi ,incalcand dreptul celorlalti la a se plimba in liniste.

 6. dan are dreptate, dar nu se face nimic din toate astea, pt ca exista coruptie si trafic de influenta la nivel de primarie, politie, c judetean, prefectura etc.

LĂSAȚI UN MESAJ