Momentul in care ambasadorul SUA in Moldova a declarat clar si raspicat faptul ca moldovenii nu sunt români trebuie considerat punctul de inflexiune. Din acest moment, in mod oficial, am aflat ca SUA nu da doi bani pe România si foloseste tara noastra doar pentru realizarea propriilor interese. Ce diferenta mai poate fi intre Turcia, care a cedat Rusiei Basarabia la 1812 desi nu ii apartinea si SUA care au facut acelasi lucru in anul 2016?

Ambasadorul James Pettit nu vorbeste de capul lui; nici un ambasador al SUA nu face decât sa transmita opiniile oficiale ale tarii sale. Din acest punct de vedere nu putem spune ca l-a luat gura pe dinainte. In mod cert aceasta este opinia oficiala a Washingtonului, opinie care este identica punct cu punct cu cea a URSS din perioada interbelica si de dupa razboi: ca moldovenii sunt o natie diferita de români, cu o limba si cultura proprie si ca Unirea de la 1859 a fost o greseala.

Exista unii care cred ca vorbele ambasadorului vor fi speculate de propaganda rusa pentru a genera sentimente anti-americane in români. Dar nu mai e nevoie de nici o speculatie! Deja declaratiile lui James Pettit sunt cea mai buna propaganda anti-americana, nici nu mai trebuie sa puna rusii paie pe foc! Dintr-un condei, SUA au sters cu buretele efortul de zeci de ani ai României, jertfa a mii de soldati care s-au luptat pentru revenirea Basarabiei in granitele tarii.

De ani de zile, România sprijina cultural si economic R. Moldova pentru ca asa considera ca e de datoria sa sa o faca. Din considerente istorice, de cultura si sentimentale. Iar aliatul nostru, care ne da lectii de moralitate, de economie si de anticoruptie, care ne cere sa participam la coalitiile “atiteroriste”, sa cumparam armament si care ne atentioneaza contra amenintarii rusesti cine acum si ne da cu parul in cap, vânzându-ne pentru a doua oara in mai putin de o suta de ani!

Ar fi cazul; sa ne trezim la realitate si sa vedem ca, desi toata lumea ne vrea binele, noi nu ar trebui sa-l dam! Pentru România nu poate avea nici un viitor daca accepta sa fie tratata la nesfârsit ca o colonie!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ