Responsabilul serviciului, Irina Andries, gestioneaza documentele bacauanilor din 13 localitati din jurul Secuieniului / foto: Andreea Gavrila

In Secuieni, in cladirea in care se afla si primaria, functioneaza Serviciul de Evidenta a Persoanelor, de mai bine de un an. Deserveste 13 localitati din zona, limitele fiind comunele Negri, Damienesti, Rosiori, Lipova, Plopana si Filipeni, cu circa 32.000 de bacauani in evidenta. Media de cereri este de 15 pe zi.

„Pot spune ca acum oamenii stiu unde trebuie sa vina. Chiar am avut surprize de persoane care nu sunt in aria noastra de competenta care au dorit sa ia buletine aici, pentru ca in Bacau este prea aglomerat. Din pacate, acest lucru nu este posibil, oamenii fiind repartizati in functie de domiciliu si sistemul nu ne permite sa accesam datele”, explica Irina Andries, responsabil serviciu.

Cei care vor sa depuna cerere de buletin gasesc in acest sediu si ghiseul unde pot achita taxa, 12 lei. „Noi suntem permanent la program, de la 8.30 la 16.30. Oamenii schimba doua autobuze, masini ca sa ajunga la noi. In general suna inainte si se intereseaza ce acte trebuie sa aduca, ca sa nu ii intoarcem din drum”, mai spune responsabilul de serviciu.

In perioada urmatoare, la fel ca si la alte servicii, si la Evidenta Persoanei Secuieni va fi aglomerat. Chiar daca volumul de munca va fi mai mare, cei patru angajati spera sa faca fata. Si tot din acest motiv, primarul din Secuieni, Cosmin David are in intentie sa mute serviciul intr-o cladire separata. „Si noi avem nevoie de spatiu cât mai mult, motiv pentru care ma gândesc la o cladire tot aici in curtea noastra. Vom vedea, in functie de buget”, a declarat primarul Cosmin David.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ