Bacauanii carora le-a expirat cartea de identitate sau este pe cale sa expire, pot solicita un nou buletin chiar si in ultima zi a anului 2015. E Inainte de a face acest lucru, persoanele in cauza trebuie sa achite din timp taxa de 7 lei si taxa de timbru de 5 lei, pentru ca s-ar putea ca Directia de Impozite sI Taxe Locale Bacau sa nu lucreze cu publicul in ulrima zi din an. In ceea ce priveste prezenta la ghisee, functionarii nu se confrunta cu o perioada extrem de aglomerata, numarul solicitarilor variind de la o zi la alta.

“Primim solicitari destul de multe si in aceasta perioada, daca luam in calcul ca am avut si peste 140 de cereri pe zi. Numarul cererilor variaza de la o zi la alta, iar printre solicitanti sunt si bacauni plecati la munca in strainatate, dar si autohtoni. Serviciul Buletine functioneaza cu program normal, insa, persoanele care se lasa pentru ultima zi sa depuna cerere pentru o noua carte de identitate, s-ar putea sa nu mai gaseasca deschis la Directia de Impozite si Taxe Locale, ca sa poata plati taxele aferente”, declara cms. sef Ioan Pisecaru, seful Directiei Publice de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bacau.

In prezent, la Serviciul de Evidenta a Persoanelor Bacau, termenul de solutionare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de sapte zile. Persoanele aflate in situatii deosebite, ce pot justifica solicitarea eliberarii actului de identitate intr-un termen mai scurt decât cel stabilit la nivelul serviciului de evidenta a persoanelor (motive medicale, deplasare urgenta in alta localitate sau alt stat, efectuarea unoroperatiuni notariale/bancare/postale etc.), se vor adresa directorului executiv cu o cerere scrisa, insotita de documentele justificative (acte medicale, acte de identitate straine, premise de sedere sau contracte de munca in strainatate, bilete de avion etc.).

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ