Între 23-25 august, de la ora 20.00, Filarmonica „Mihail Jora”, cu sprijinul Consiliului Judeţean, este gazda unor evenimente în aer liber ce vor avea loc în Piaţa Tricolorului, Bacău.

„Serile Diasporei’’ sunt o continuare a ediţiei de anul trecut, care s-a bucurat de un real succes în rândul publicului spectator băcăuan, şi sunt dedicate celor ce se întorc cel puţin o dată pe an în ţară, celor ce vin să-şi revadă rudele, prietenii, în dorinţa de a nu rupe legăturile cu tradiţiile, cu obiceiurile de care s-au despărţit în momentul în care au decis să-şi încerce norocul în alte societăţi. „Serile diasporei” sunt, de asemenea, un semn de preţuire şi respect pentru sacrificiile pe care le fac cei din diasporă, dar şi pentru modul în care ne reprezintă în lume.

„Plecat la drum anul trecut cu dorinţa de a uni băcăuanii de acasă şi de pretutindeni, Festivalul «Serile diasporei», care are ca principal protagonist Orchestra Filarmonicii «Mihail Jora», se deschide vineri 23 august, ora 20.00. Iniţiativa noastră a avut un ecou favorabil în toată ţara, dovada fiind zecile de oraşe din toate regiunile care organizează în această vară asemenea manifestări. Este cea mai bună ocazie pe care artiştii băcăuani o au pentru a transmite aici şi în afara ţării un mesaj de unire sub semnul muzicii, de a face cunoscute publicului larg calitatea şi nivelul profesional al acestei instituţii, una de referinţă a judeţului şi a ţării.”
Pavel Ionescu- Ambrosie, manager Filarmonica “Mihail Jora”

Invitaţii primei seri, vineri – 23 august, vor fi cei de la “Groove Garden by Sorin Zlat” (Sorin Zlat – keys & band leader, Robert Patai – voce, Răzvan Trifan- saxofon, Alex Man – ghitara, Cristi Dragomir – bas şi Laurenţiu Ştefan – baterie).

În cea de-a doua seară, 24 august, se vor auzi cele mai îndrăgite piese din istoria operei, Mozart, Donizetti, Puccini, Lehár, Verdi etc. Alături de Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” vor participa dirijorul Mihnea Ignat, soprana Gabriela Iştoc, tenorul Mihai Urzicana şi actorul Ştefan Hagimă, în calitate de prezentator.

„Serile Diasporei” se vor încheia duminică, 25 august, cu Seara Muzicii de Film şi a hiturilor Pop Rock, cu muzică aleasă şi oferită de orchestra băcăuană, la pupitrul căreia va sta dirijorul Mihai Ştefănescu. Evenimentul este organizat și cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău, Universul Sănătăţii/Farmaciile Sf. Spiridon şi Fundaţia Comunitară.


PUBLICITATE