Am un deosebit respect pentru persoanele în vârstă și prețuiesc enorm experiența lor de viață! În consecință voi acționa astfel încât pensionarii și bătrânii Municipiului Bacău să aibă toată susținerea Primăriei, oferindu-le diverse programe și voi face tot posibilul ca viața lor să fie mai bună! Primul aspect de care mă voi ocupa se va referi la persoanele cu venituri mici, cărora le voi reduce impozitul pe locuință cu 20% față de cel actual. Tot persoanelor în vârstă am să le ofer trimestrial și un pachet de facilități care să cuprindă tichete valorice în sumă de 200 lei pentru plata întreținerii, utilităților și alimentelor!

Voi demara un proiect pentru construirea unui nou cămin de bătrâni, deoarece cel existent în momentul de față este supra-aglomerat. Noua locație va dispune de o bază modernă de tratament și recuperare neuromotorie. Aceasta va fi destinată atât beneficiarilor noului așezământ, cât și celorlalți pensionari băcăuani. Costurile tratamentelor vor fi achitate integral de Primărie, pensionarii beneficiind în mod gratuit de aceste lucruri.

O altă măsură pe care doresc să o pun în practică este subvenționarea unui set complet de analize medicale pentru seniorii orașului plecând de la ideea că este mai bine să previi decât să tratezi. Acest proiect se va realiza în parteneriat cu Spitalul Municipal Bacău și alte cabinete particulare.

Datorită faptului că bătrânii noștri se simt de multe ori abandonați de autoritățile statului, voi cauta să identific un spațiu corespunzător pentru amenajarea unui centru de consultanță dedicat doar pensionarilor și persoanelor în vârstă, cu scopul de a rezolva problemele cu care aceștia se confruntă în acest moment. Voi realiza o evidență completă a pensionarilor pe categorii de vârstă și vulnerabilități cu scopul de a identifica și rezolva punctual problemele cu care se confruntă părinții și bunicii noștri.

Primăria trebuie să vină în ajutorul acestora !

Voi redistribui asistenții sociali, astfel încât fiecare dintre aceștia să monitorizeze câte un grup prestabilit de bătrâni în vederea cunoașterii problemelor și rezolvarea lor în timp util. Asistentul social va contacta săptămânal fiecare pensionar din grupul său pentru a-i rezolva necesitățile, cum ar fi: tratamentul la domiciliu, programare la medic, servicii de plată a taxelor, achiziționarea de medicamente și alimente etc. În calitatea mea de bun creștin mă voi ocupa ca persoanele decedate și abandonate să fie înmormântate creștinește. În fiecare an, de sărbători, vom organiza Revelionul Pensionarilor la Centrul de Afaceri Bacău.

Domeniul Artistic și Cultural

Un alt lucru de care nu s-a preocupat actuala administrație este domeniul cultural. Este de neacceptat faptul că în orașul lui Bacovia, zona artistică și culturală se află în prezent pe ultimul loc. Aceste activități au fost lăsate fără finanțare! Am sprijinit mereu comunitatea oamenilor de cultură iar că primar le voi crea toate condițiile necesare ca activitățile lor artistice și culturale să pună în valoare acest oraș. Pe această cale, doresc înscrierea activităților artistice ca motor al dezvoltării urbane durabile și asigurarea accesului participări generalizate și echilibrate a tuturor cetățenilor orașului Bacău la sistemul cultural.

Spitalul Municipal

Pe lista lucrurilor uitate de actuala administrație regăsim și Spitalul Municipal. Doar pandemia a făcut ca autoritățile să fie împinse de la spate și cu greu să dea în funcționare etajele 4 și 5 ale acestuia. Ca primar mă voi îngriji ca și celelalte etaje ale Spitalului Municipal să fie date în folosință, astfel încât corpul medical să poată lucra la capacitate maximă și să ofere servicii de calitate pacienților. De asemenea, atât Spitalul Județean, cât și cel Municipal vor conlucra pentru a gestiona cât mai bine problemele băcăuanilor.

O atenție deosebită o voi acorda și rețelei de cabinete medicale din școli, precum și dispensarelor din cartiere. Aceste dispensare reprezintă o necesitate absolută pentru toți cetățenii, dar, mai ales, pentru pensionari și bătrâni.

Aveți încredere într-un profesionist și doar experiența face diferența!

Publicat de SC Deșteptarea SA la comanda lui Sergiu Sechelariu CMF: 24200381PUBLICITATE