14 iunie 2024
ActualitateSergiu Manea, pompier buhușean, a marcat un traseu turistic în padurea Runc

Sergiu Manea, pompier buhușean, a marcat un traseu turistic în padurea Runc

De curând s-a dat în folosință un traseu marcat în pădurea Runc de la marginea orașului Buhuși. Inițiativa realizării acestui traseu i-a aparținut buhușeanului Sergiu Manea, un pasionat de sport și drumeții, pompier militar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău. Acesta a solicitat ajutorul Primăriei Buhuși pentru amenajarea traseului – panou informativ și un podeț pentru un curs de apă.

„Cu câteva luni în urmă, întrucât în pădurea Runc nu exista niciun traseu marcat, m-am hotărât să iau această inițiativă. Pentru a fi totul în regulă din punct de vedere legal, am solicitat sfatul lui Adrian Păduraru, un amic care lucrează la Primăria Buhuși. Acesta a făcut adresele necesare la Ocolul Silvic și ne-am apucat de făcut marcajele, împreună cu Adrian și încă doi prieteni. Ulterior, cei de la Primărie au confecționat panoul informativ și un podeț pe care l-au pus pe un curs de apă. Este un traseu ușor, plăcut, unde deseori se pot vedea căprioare. Am facut și un un traseu secundar, de 400 de metri, către un loc superb de popas – Fântâna Alunului. Mă bucur că văd din ce în ce mai mulți drumeți pe acest traseu, iar acest lucru ne face să ne gândim și la alte rute”, ne-a povestit Sergiu Manea.

Traseul din pădurea Runc este marcat cu un cerc albastru cu un contur alb, are o lungime de 5,6 km și se adresează începătorilor și celor pasionați de plimbări prin natură. Traseul este unul circular – „pornește” și „se termină” în același loc: drumul ce intră în pădure dinspre Buhuși. Traseul secundar, către Fântâna Alunului, este marcat cu un triunghi albastru, cu un contur alb. Pădurea Runc este una formată preponderent din fagi, acest lucru conferindu-i un aspect spectaculos și „curat”, în același timp.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri