Serata muzicala complexa

0

Vineri seară la Sala “Ateneu” puteţi audia Concertul pentru pian şi orchestră KV 491 de W.A. Mozart.

“Copilul minune” din anii ’80, a devenit un apreciat pianist, aplaudat adesea pe scena băcăuană. Laureat în numeroase Concursuri pianistice naţionale şi internaţionale, absolvă cu maximum de voturi la Conservatorul „T. Schipa” din Lecce.

Este considerat în unanimitate unul dintre cei mai buni pianişti italieni din lume şi premiat cu „Cavaliere per l’Europa” la Concorso Vidusso di Milano. Maestrul Aldo Ciccolini, care i-a fost profesor îl aprecia: „cu certitudine, unul dintre cei mai dotaţi pianişti ai generaţiei sale”. Are mare succes la public, fie că interpretează lucrări clasice, romantice ori moderne şi este invitat să susţină cursuri de măiestrie.

PUBLICITATE

Ponzetta va interpreta şi propria compoziţie, Variaţiuni pentru pian şi orchestră, sub bagheta lui Lorenzo Marini. Director organizatoric la Steinway Society Piemonte şi Valle d’Aosta, Marini a studiat la Cuneo şi Novara şi s-a perfecţionat la St. Petersburg, unde a debutat cu orchestra. Compune diverse opere, motiv pentru care are o fructuoasă colaborare cu Radioteleviziunea italiană.

Lucrarea pentru vibrafon, „The Travelling carnival” de Joe Porter este prezentată de Alexandru Anastasiu, valoros percuţionist, instrumentist în Orchestra Naţională Radio, profesor la Academia ICon Arts. Câştigător în 2001 al Bursei Yamaha pentru instrumente de percuţie, Anastasiu, considerat “Revelaţia anului 2009”, participă la numeroase ediţii ale: Festivalului Internaţional de Jazz, Festivalului Internaţional “George Enescu” sau cel de muzică contemporană. O seară muzicală complexă, diversă ca stil şi alcătuire, pentru un public avizat şi generos în aprecieri.

OZANA KALMUSKI ZAREA


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ