Curtea de Apel Bacau a respins, astazi, apelurile declarate de Parchetul Judecatoriei Bacau, dar si ale inculpatilor din dosarul lui Varga.

Anul trecut, Judecatoria Bacau l-a condamnat pe Aurel Varga la 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare. La aplicarea acestei pedepse cu executare a fost luata in calcul si o condamnare mai veche, suspendata, de doi ani închisoare.

Varga este acuzat ca, în perioada 2010 – 2011, când era consilier local, i-ar fi determinat pe primarul de atunci, Mihai Funaru, pe directorul Scolii nr. 1 Luizi Calugara, Petru Ciurea, precum si pe alti consilieri locali sa încheie contracte de lucrari fara respectarea legii si la preturi supraevaluate.

PUBLICITATE

Procurorii sustin ca lucrarile nu au fost realizate, dar au fost achitate din bugetul local, banii ajungând în conturile unor firme administrate de sotia lui Aurel Varga.

Si in calitate de primar, în perioada 2012 – 2013, Varga ar fi încheiat contracte fara respectarea legii, iar banii ar fi intrat tot în contul firmelor sotiei sale.

Prejudiciul estimat este de circa 1.000.000 lei. In acelasi dosar a fost cercetat si fostul primar Mihai Funaru, pentru complicitate, acesta fiind condamnat la 2 ani si 6 luni de închisoare, cu suspendare.

Petru Ciurea, acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual si uz de fals în forma continuata, a primit 2 ani de inchisoare, cu suspendare. Sotia lui Varga a fost condamnata la 2 ani si 3 luni închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, administratorul unei firme de constructii a primit o pedeapsa de 2 ani inchisoare, cu suspendare, tot pentru complicitate la abuz in serviciu, dar si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual. Trei firme au primit amenzi penale intre 5.000 si 50.000 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Dezastru… fura astia tara asta si nu face nimeni inchisoare….
    Ce exemple sa dam tinerilor? Furati oricat (10 miliarde de lei vechi) caci nu veti pati mai nimic.

  2. In primul rand trebuie recuperat tot prejudiciul. Altfel nu se va stopa furtul banul public si vor gandi ca si pana acum ca prostii platesc. Trebuie aplicate si circumstante agravante infractorului avand functia de primar. Acesta trebuia sa fie exemplu dar a influentat negativ societatea a indus societatii furtul si nu munca cinstita. Nu-i dezvatam de furat doar cu o pedeapsa usoara care se injumatateste si ulterior se iese si pt buna purtare.

LĂSAȚI UN MESAJ