* motivul: pe acolo ar urma sa fie amplasata o conducta, ce ar presupune darâmarea sensului giratoriu

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de vineri, 29 iulie, s-a aflat si proiectul de hotarâre care prevedea ca la intersectia Caii Moinesti cu strada Arcadie Septilici sa fie amenajat un sens giratoriu. Adica, exact unde incepe “mica centura” a Bacaului”, respectiv Calea Moinesti-Mioritei-I.L.Caragiale-Milcov.

Documentatia de la mapa consilierilor locali parea in regula, cu avize, schite si proiecte. Insa, de la inceputul sedintei de vineri, primarul Cosmin Necula, in calitatea sa de initiator al proiectului, a anuntat ca il retrage de pe ordinea de zi.

Din partea consilierilor locali nu a existat curiozitatea de a intreba de ce se intâmpla aceasta renuntare, cu atât mai mult cu cât, cel putin declarativ, toti factorii de decizie ai Bacaului militeaza pentru fluidizarea traficului intr-un oras sufocat din cauza masinilor multe si strazilor putine.

Primarul Cosmin Necula a raspuns insa solicitarii “Desteptarii” si a explicat cum stau lucrurile. “Intr-adevar, totul parea in regula sensul giratoriu si tentatia ar fi fost sa fie promovat acest proiect. Insa am analizat mai atent si am descoperit ca prin acea zona ar urma ca intr-un oarecare viitor sa fie amplasata o conducta de apa.

Acest fapt ar fi insemnat ca dupa realizarea sensului giratoriu sa urmeze sapaturi pntru conducta. Eu m-am saturat sa vad cum lucrari abia facute in oras sunt stricate doar pentru ca nu s-a gândit bine totul de la bun inceput. Aceasta este explicatia retragerii proiectului si, oricum, voi atent la toate aceste proiecte”, a declarat primarul Necula.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

17 COMENTARII

 1. Ar trebui sa se gandeasca serios la amplasarea unui sens giratoriu in Serbanesti, imediat dupa pod. Avantajele sunt multiple: Reducerea riscului de accidente, fluidizarea traficului si folosirea fortelor politiei acolo unde este cu adevarat nevoie si nu la dirijarea traficului in acea zona

 2. Bravo d-le PRIMAR , felicitări!!!!!! sunteți un om cu capul pe umeri și un om deștept, un adevărat primar si om de care au nevoie Băcăuanii!!! toată stima!

 3. Daca sensul giratoriu de pe Calea Moinesti mai poate fi amanat, un sens giratoriu in Serbanesti este absolut necesar, sunt mult prea multe accidente in acea zona si trebuie neaparat facut ceva. Nu stiu cine stabileste prioritatile, dar in Serbanesti este cel mai necesar.

 4. Si nu se poate proiecta si construi un canal sub sensul giratoriu prin care sa fie bagata conducta de apa?am avea si sens giratoriu si se rezolva si amplasarea conductei intr-un “oarecare viitor”.

  • inteligentule, daca citeai ai fi vazut ca fix asta se face. Se baga conducta si apoi se face giratoriul. In ordinea asta. Daca se aproba proiectul, se facea intai giratoriul si apoi se sapa sa bage coducta… doh…

   • Stimate dl Stan acel giratoriu este absolut necesar acolo ajutand enorm circulatia. Sant cateva lucruri pe care pun semne de intrebare decizia si pregatirea sa . Tehnic acum in cazul unor conducte care subtraverseaza un drum nu mai trebuie facute sapaturi se folosete metoda foratilor orizontate pt subtraversari de drumuri, cai ferate, canale de orice natura si rauri. Dupa parerea primarului daca conducta va fi trasa peste 2 ani atunci Bacaul si soferii vor trebui sa astepte atata timp?

    • Dvs nu vreti sa intelegeti si sunteti contra. Eu v-am dat solutii tehnice reale aplicate . Bine ca nu e cazul unor sapaturi ca la metroul din Bucuresti. Altii au spat tunele pe sub Marea Manecii intre Franta si Anglia si noi ne poticnim la o conducta pe sub un giratoriu. Naivitate pt creduli eu as consulta specialistii si apoi as face face pe desteptul.

 5. Pe Milcov inca nu s-au scos pavelele chinezesti de la EduMarket pana la poduletul mic spre Orizont.. proaspat renovat. Se mai schimba sau raman asa?

  • N-ai auzit, “a analizat cu atentie si asa va face de fiecare data”, si in “oarecare viitor” (2-3-4 ani, cam prin preajma alegerilor viitoare) va trece o conducta cu apa si dupa inca un “oarecare viitor” se va plati un nou studiu de fezabilitate care va fi “studiat cu atentie” si respins si tot asa…
   Si noi vom vota in continuare ca oile.

LĂSAȚI UN MESAJ