14 iunie 2024
CulturăSeniorii Tescanilor

Seniorii Tescanilor

„Acum 47 de ani, cu bunăvoința domnului Alexandru Popovici, primul director al muzeului Enescu de la Tescani, dar și din dragostea acestuia pentru loc, s-a petrecut primul atelier de artă plastică, aici. Până azi, nici măcar un an, acest bun obicei de a aduce laolaltă artiști din zone diferite ale spectrului artelor plastice nu s-a oprit, devenind astfel fenomen unic în spațiul cultural românesc.

Tabăra de pictură de la Tescani, denumire ce s-a păstrat în timp, a fost inițiată de pictorul Ilie Boca, cel care a fost, aproape în toți acești ani, martorul întâlnirilor fericite ale artiștilor, și cel care a trăit și pictat peisajul de neegalat al locului. Printre prietenii de seamă se numără Horia Bernea, mare iubitor de Tescani, membrii grupului Prolog, grup ce își leagă definitiv existența de loc, și multe alte nume de artiști ce impresionează iubitorii artelor frumoase.”

Ne bucurăm să anunțăm vernisajul expoziției „Seniorii Tescanilor” – un omagiu adus tuturor celor care, în vremurile de început, au fost trăitori vremelnici aici, lăsând în urma lor dovada iubirii pentru locul acesta magic, numit Tescani. Vernisajul expoziției are loc pe 14 septembrie, de la ora 14.00. Intrarea liberă.Programul de vizitare va fi anunțat ulterior. Expoziția se poate vizita gratuit. Lucrări de Horia Bernea, Ilie Boca, Ileana Micodin, Sabina Negulescu, Paul Gherasim , Jalea Ala Popa, Florin Ciubotaru, Constantin Flondor și alții. Eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Național “George Enescu”. Locație : Teatrul Bacoviaspot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri