29 noiembrie 2023
Advertorial politicSenatorul PSD Miron Smarandache susține dotarea bibliotecilor școlare din zona rurală a...

Senatorul PSD Miron Smarandache susține dotarea bibliotecilor școlare din zona rurală a Bacăului

Senatorul PSD Miron-Alexandru Smarandache a adresat o interpelare parlamentară ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, referitoare la situaţia funcţionării bibliotecilor din mediul rural al judeţului Bacău.

„Organizaţiile non-guvernamentale de profil desfăşoară în fiecare an campanii de strângere de cărţi şi de sume de bani în vederea dotării bibliotecilor şcolare din mediul rural. O asemenea problemă este stringentă şi pentru localităţile rurale din judeţul Bacău, accesul la carte al copiilor de aici fiind destul de restrâns”, a specificat parlamentarul social democrat, în documentul oficial înaintat conducerii MEN.

În finalul interpelării, Miron Smarandache a solicitat ministrului Educației să-i răspundă următoarelor întrebări: „1. Care este ponderea accesului la lectură al elevilor din mediul rural, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău?; 2. Care este deficitul actual de biblioteci din unităţile şcolare, atât la nivelul ţării, cât şi în judeţul Bacău?; 3. Câte biblioteci aflate în incinta şcolilor din judeţul Bacău mai funcţionează în prezent?”.

„Consider că Ministerul Educaţiei Naţionale trebuie să se implice mai mult pentru dotarea bibliotecilor din comunităţile rurale din întreaga ţară, iar cele din judeţul Bacău nu trebuie ignorate. Sper ca domnul ministru să ia măsurile așteptate în acest sens”, a concluzionat senatorul băcăuan.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău Miron-Alexandru Smarandache, 14 mai 2018

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri