Senatorul PSD Miron Smarandache s-a adresat oficial ministrului Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, căruia i-a cerut să lămurească divergenţele sesizate de părinţii băcăuani, privind modalitatea de selecţie a elevilor la Olimpiada Naţională de Chimie.

Parlamentarul social democrat a prezentat conducerii MEN, în cadrul unei interpelări, nemulţumirea doamnei Ghineţ Elena, din municipiul Moineşti, judeţul Bacău, mama unei eleve de liceu, care i-a solicitat ministrului să analizeze situaţia neplăcută legată de derularea concursului la Olimpiada Judeţeană de Chimie.

„Mă numesc Ghineţ Elena şi sunt mama Danielei Ghineţ, elevă la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti, şi vin la dumneavoastră cu rugămintea de a mă ajuta într-o problemă la care aşteptăm răspuns de mult timp şi am pierdut speranţa că se va rezolva.

PUBLICITATE

Concret, eleva Ghineţ Daniela a participat la Olimpiada Judeţeană de Chimie, unde a obţinut punctajul de 74,5 , fiind clasată pe locul 5 în topul clasei a XI-a. Deşi, conform regulamentului de desfăşurare a Olimpiadei, ea trebuia selectată pentru Olimpiada Naţională de Chimie, au fost selectaţi alţi elevi cu punctaje mai mici (37, 42, 24 de puncte), dar de la clase diferite.
[…]

Ne dorim foarte mult să participe la Olimpiada Naţionala, deoarece s-a pregătit foarte mult şi îşi doreşte să reprezinte oraşul şi judeţul, având o şansă mare să îl treacă în top. Va rugam foarte mult să ne ajutaţi în această problema”, se arată în memoriul formulat de doamna Elena Ghineţ.

Având în vedere situaţia prezentată, senatorul băcăuan i-a cerut ministrului Pavel Năstase să verifice acest caz şi să-i prezinte un răspuns concret petentei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Ca să pricep: domnișoara din clasa a XI-a luat locul 5, felicitări sincere-chiar e o performanță, și ar trebui să meargă la națională în locul celor de pe pozițiile 1,2,3 de la alte clase (IX, X, XII) pentru că are notă mai mare?! Păi cum să compari notele de la clase, curricule și subiecte diferite?! De exemplu clasa a IX-a studiază chimie anorganică, iar cei de a XI-a, cum e d-ra cu pricina, chimie organică. După acest raționament poate ne calificăm și noi la mondialele de fotbal cu echipa de la handbal feminin, că are punctaj mai bun.

  2. Nu este nicio magarie, sunt criterii clare de selectie stabilite si afisate cu cateva zile inainte de concurs . Lotul pentru nationala s-a format de catre Comisia judeteana prin aplicarea intocmai a acestor criterii.

LĂSAȚI UN MESAJ