15 iulie 2024
Advertorial politicSenatorul PSD Miron-Alexandru Smarandache cere explicaţii în legătură cu intenţia OMV Petrom...

Senatorul PSD Miron-Alexandru Smarandache cere explicaţii în legătură cu intenţia OMV Petrom de a vinde zăcămintele deţinute în judeţul Bacău

Senatorul PSD Miron-Alexandru Smarandache s-a adresat ministrului Energiei Anton Anton, printr-o interpelare parlamentară, solicitându-i explicaţii în legătură cu intenţia OMV Petrom de a vinde zăcămintele deţinute în România, inclusiv în judeţul Bacău.

„OMV Petrom a anunțat recent că intenționează să vândă încă 50-60 zăcăminte mici pe care le deține în momentul acesta în portofoliul său, procedura similară cu transferul a 19 zăcăminte către Mazarine Energy, inclusiv zăcăminte din județul Bacău.Având în vedere impactul ridicat pe care aceste decizii le pot avea asupra comunităților locale, inclusiv cele pe care le reprezint în Parlamentul României, vă adresez rugămintea de a clarifica o serie de aspecte cu privire la acest anunț:

1. Care sunt zăcămintele selectate pentru a fi transferate către alte companii și în ce județe se află acestea?;

2. Ce se va întâmpla cu actualii salariați care lucrează pe zăcămintele care urmează să fie transferate?;

3. Cum vă asigurați că există capacitate suficientă de operare la nivelul companiilor care vor prelua zăcămintele?;

4. Cum va afecta transferul zăcămintelor producția de țiței și gaze a României?;

5. Sunteți informat de intenția OMV Petrom de a vinde și alte zăcăminte în viitor, în afară de cele menționate mai sus?”, a precizat senatorul social democrat, în documentul oficial trimis conducerii Ministerului Energiei.

„Voi face toate demersurile necesare pentru ca salariaţii din domeniul petrolier din judeţul Bacău să nu îşi piardă locurile de muncă. Aştept răspunsul ministrului Energiei, pe care îl voi comunica şi cetăţenilor interesaţi”, a concluzionat parlamentarul băcăuan.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău, Miron-Alexandru Smarandache

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri