29 noiembrie 2023
Advertorial politicSenatorul PSD Bacău Miron Smarandache susţine programul naţional de regenerare şi împădurire...

Senatorul PSD Bacău Miron Smarandache susţine programul naţional de regenerare şi împădurire a pădurilor

Senatorul PSD Bacău, Miron-Alexandru Smarandache, este preocupat de protejarea mediului înconjurător şi de dezvoltarea generaţiilor viitoare, adresându-se în acest sens ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş. În cadrul unei interpelări parlamentare trimise conducerii MAP, Smarandache a solicitat informaţii privind stadiul programului de regenerare şi împădurire a pădurilor, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău.

„Estimările recente ale specialiştilor indică pentru acest an o scădere a producţiei de masă lemnoasă cu aproximativ 10 la sută faţă de anul trecut. Această situaţie trebuie combătută printr-un program generos de regenerare a masei lemnoase, cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, «aurul verde» a dispărut pe suprafeţe destul de întinse din ţară”, a argumentat senatorul social democrat, în demersul său oficial.

Pentru ca oamenii din judeţul Bacău să cunoască situaţia exactă din acest punct de vedere, Miron Smarandache l-a întrebat pe ministrul Deneş următoarele: „1. Care este strategia Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA pentru acest an în ceea ce priveşte lucrările de regenerare şi împădurire a pădurilor, în general, şi în judeţul Bacău, în special?; 2. Care a fost destinaţia producţiei de masă lemnoasă furnizată anul trecut de către ROMSILVA?; 3. Ce acţiuni vă propuneţi să iniţiaţi pentru diminuarea jafului pădurilor româneşti?”.

„Guvernul PSD pune în prim plan atât protejarea mediului, cât şi diminuarea tăierilor ilegale ale pădurilor ţării. Sunt convins că programul naţional de regenerare şi împădurire va avea efectul scontat, respectiv cel de readucere a masei lemnoase din România la nivelul din urmă cu 30 de ani”, a concluzionat parlamentarul băcăuan.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău Miron-Alexandru Smarandache

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri