Senatorul social democrat Miron Smarandache a adresat o interpelare parlamentară ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, căruia i-a cerut situaţia îndatoririi la bănci a populaţiei, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău.

„Conform analizelor Băncii Naţionale a României, valoarea creditelor în valuta contractate de către cetăţeni români este într-o continuă creştere în ultimul an. Pe de altă parte, a stagnat procentul persoanelor restante la bănci sau care s-au aflat în imposibilitate totală sau temporară de plată”, a precizat parlamentarul băcăuan, în demersul oficial trimis conducerii MFP.

„Consider, a adăugat Miron Smarandache, că realizarea şi promovarea unor programe de informare a populaţiei cu privire la riscurile financiare la care sunt expuşi contractând mai multe credite este o idee binevenită, oportună şi raţională”.

În finalul interpelării, senatorul PSD i-a adresat ministrului Finanţelor două întrebări: „1. Există la nivelul MFP programe şi strategii care să informeze populaţia privind fenomenul îndatoririlor excesive?; 2. Care este în prezent nivelul îndatoririi populaţiei României şi care este situaţia din judeţul Bacău?”

„Demersurile guvernamentale din ultima perioadă privind creşterea calităţii vieţii românilor sunt lăudabile, şi au avut ca efect diminuarea considerabilă a numărului cetăţenilor care au depăşit limita de îndatorare şi care şi-au pus astfel în pericol situaţia financiară, precum şi siguranţa zilei de mâine”, a concluzionat parlamentarul.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău Miron Smarandache

Alte articole