29 noiembrie 2023
Advertorial politicSenatorul PSD Bacău, Miron Smarandache: „Ministerul pentru Românii de Pretutindeni trebuie să...

Senatorul PSD Bacău, Miron Smarandache: „Ministerul pentru Românii de Pretutindeni trebuie să ia poziţie faţă de jignirea Simonei Halep”

Senatorul PSD Bacău, Miron Smarandache, i-a cerut ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, printr-o interpelare parlamentară, să ia măsuri privind comportamentul jignitor aplicat românilor din străinătate, ce a culminat cu recentul atac asupra Simonei Halep dintr-o publicaţie franceză celebră.

„De ani de zile, românii au parte de un tratament revoltător şi inacceptabil în ţările europene prietene, cu precădere Franţa, Italia şi Spania. De la pamflete care îi iau în derâdere şi până la atacarea românilor, sau chiar sechestrarea acestora, au avut loc o serie de întâmplări care au adus grave prejudicii de imagine cetăţenilor noştri din Diaspora”, a subliniat parlamentarul social democrat, în demersul oficial înaintat conducerii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

„Expresii jignitoare precum «cerşetori» sau «infractori» nu mai reprezintă nici o noutate pentru europeni, care îşi bat joc nu numai de români, dar şi de comunităţile onorabile ale noastre care trăiesc dincolo de graniţe. Una este să combaţi faptele antisociale comise de concetăţenii noştri oriunde în lume şi alta este să foloseşti aceste aspecte într-o campanie ostilă şi defăimătoare dusă împotriva României şi a poporului român”, a mai arătat Miron Smarandache în interpelarea trimisă ministrului Intotero.

În finalul documentului, senatorul băcăuan i-a solicitat ministrului pentru Românii de Pretutindeni să-i răspundă la următoarele probleme: „1. Ce întreprinde Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pentru stoparea acestor campanii denigratoare la adresa românilor?; 2. Ce strategie aveţi în vedere pentru ca jignirile românilor din Diaspora să înceteze?”.

„Din nefericire, inclusiv zilele trecute prestigiosul ziar francez Charlie Hebdo şi-a permis în mod grosolan să o insulte pe marea noastră campioană la tenis, Simona Halep, după ce a câştigat trofeul de la Roland Garros! Este o jignire nepermisă, ceea ce confirmă faptul că românii sunt trataţi cu ostilitate în lume! Solicit ministrului pentru Românii de Pretutindeni să ia o poziţie oficială faţă de caricatura care a batjocorit-o pe lidera clasamentului tenisului mondial”, a concluzionat senatorul Miron Smarandache.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău Miron Smarandache

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri