Senatorul PSD Bacău, Miron-Alexandru Smarandache, a atras public atenţia ministrului Energiei, Anton Anton, în cadrul unei interpelări parlamentare, despre necesitatea modernizării centralelor termoenergetice din România.

Parlamentarul social democrat a amintit în demersul său că aproximativ 80 la sută din grupurile termoenergetice din România au fost instalate în perioada 1970-1980, având, şi practic şi teoretic, durata de viaţă normală depăşită. „De asemenea, a mai punctat Miron Smarandache, majoritatea acestora nu sunt echipate cu instalaţii performante pentru reducerea emisiilor de oxizi de azot (NOX) şi dioxid de sulf (SO2), ele situându-se peste valorile maxime acceptate de Uniunea Europeană”.

Pentru a obţine informaţii concrete referitoare la subiectul abordat, senatorul băcăuan i-a cerut ministrului Energiei să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care este situaţia actuală a centralelor termoenergetic existente în ţară, raportat la anul 1989?; 2. Care este strategia Ministerului Economiei în vederea modernizării centralelor termoenergetice aflate în portofoliul statului român?”.

„Consider că este important pentru asigurarea energiei necesare României verificarea centralelor termoenergetice care mai sunt în prezent în stare de funcţionare, precum şi modernizarea lor. Programul de Guvernare al PSD presupune măsuri concrete privind asigurarea graduală a independenţei energetice a ţării noastre, şi sunt convins că vor fi luate decizii pozitive în acest sens”, a concluzionat senatorul PSD.

Biroul de Presă al Senatorului PSD Bacău Miron Smarandache

Alte articole