Achitarea definitivă a lui Ludovic Orban în dosarul de corupție instrumentat de DNA l-a determinat pe senatorul PNL de Bacău Daniel Fenechiu, vicepreședintele Comisiei juridice din forul legislativ superior, să facă declarații tranșante în legătură cu problema oamenilor politici trași pe tușă de procurori pentru ca, apoi, să fie declarați nevinovați de către judecători.

“Pentru mine nu este o surpriză. Încă după pronunțarea hotărârii instanței de fond, am știut că soluția în apel va fi aceeași, pentru că a existat dezbatere în jurul cazului lui Ludovic și era cât se poate de evident că acolo a fost vorba de un exces al procurorilor DNA. Nu știu cu exactitate dacă s-a dorit scoaterea din cursă a lui Ludovic sau a fost un exces culpabil. În orice caz însă, a fost o eroare a Direcției Naționale Anticorupție, o eroare care cred că va trebui să facă obiectul unei analize la nivelul conducerii Direcției Naționale Anticorupție, a Parchetului General și ulterior a CSM-ului”, a declarat Fenechiu pentru PSNews.

“Laura Codruța Kövesi are obligația ca, în raport de soluțiile pronunțate de instanțe, să ia acele măsuri ca să nu se repete situații similare.

În momentul în care vezi că e achitat Rușanu, vezi că e achitat Orban, vezi că e achitat Blaga, vezi că e achitat Ciupercă, vezi că sunt o sumedenie de oameni achitați, e cât se poate de clar că acolo ceva nu funcționează cum trebuie.

Fiecare acțiune de acest gen a DNA-ului înseamnă scoaterea din jocul public, din viața politică a unor oameni, cărora nimeni nu le dă înapoi această perioadă pierdută.

Ludovic a fost parțial norocos, pentru că el a fost achitat pe fond înainte de Congresul PNL-ului.

Dar imaginați-vă că Ludovic ar fi fost achitat după Congresul PNL-ului și s-ar fi găsit în situația în care a pierdut posibilitatea de a candida la parlamentare și în interiorul partidului, și practic ar fi stat pe bară un număr de ani, din cauză că un procuror a fost prea zelos sau a avut sarcini. Asta urmează să se stabilească la un moment dat”, a mai spus Fenechiu.