Ultima duminica din septembrie s-a dovedit si prima zi de toamna autentica. Numai ca nici vântul, nici norii si nici temperatura scazuta nu i-au descurajat pe bacauanii care iubesc miscarea. Cu mic, cu mare, acestia au participat la o noua editie a “Semimarathon”-ului organizat de Fundatia Comunitara Bacau.

Desfasurat in cursul dupa-amiezii de duminica, pe traseul situat intre statuia lui “Stefan cel Mare”, din apopierea Parcului Trandafirilor si inapoi, evenimentul a avut drept scop constituirea Fondului “aCORDD pentru Bacau”.

“CORDD este acronimul de la Comunitatea Oamenilor Responsabili pentru Dezvoltarea durabila, iar Fondul «aCORDD pentru Bacau» are ca obiectiv stimularea si sustinerea initiativelor ce vizeaza direct orasul nostru”, a precizat coordonatorul actiunii, Mihai Caprioara.

PUBLICITATE

Cursa de semimaraton a fost cu atât mai atractiva cu cât la ea au participat si atleti profesionisti. Victoria a revenit unuia dintre acestia, Claudiu Bisca, sportivul legitimat la CS Stiinta Bacau parcurgând cei 21 de kilometri intr-o ora, 16 minute si 5 secunde.

El a fost urmat de un alt profesionist, Andrei Iustin Onofrei (1:19:10), insa una dintre cele mai placute surprize ale competitiei a fost ocuparea pozitiei a patra in clasamentul general de catre presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea. La cei 40 de ani pe care ii va implini in decembrie, Benea, care este un pasionat al curselor de anduranta a realizat un timp de invidiat, echivalent cu un record personal al probei: 1:28:35.

Dragos Benea a stabilit cel mai bun timp al sau in proba de semimaraton. Foto: Liviu Maftei
Dragos Benea a stabilit cel mai bun timp al sau in proba de semimaraton. Foto: Liviu Maftei

“E important ca am coborât sub bariera de 1.30. Intr-un fel, s-a confirmat faptul ca acasa te ajuta si zidurile”, a declarat, mai in gluma, mai in serios, Dragos Benea, care a tinut sa adauge: “Pentru mine, a fost o bucurie sa particip la un astfel de eveniment. Sper ca la editiile viitoare, acest «Semimarathon»organizat de Fundatia Comunitara sa aiba un ecou din ce in ce mai mare in rândul comunitatii bacauane”.

La “Semimarathonul” de duminica a luat startul si veteranul atletismului bacauan, Martin Benchea Joca. Revenit de curând de la Salonic, unde a participat la Balcaniada rezervata Veteranilor, Benchea Joca a fost sustinut de pe margine de nepotelul sau in vârsta de 5 ani, Andrei Sebastian. “Cel mic a fost foarte incântat de atmosfera, iar eu pot spune ca m-am simtit mândru sa alerg la o competitie care are drept scop strângerea de fonduri pentru bacauani de-ai mei. A fost cu adevarat o reusita”, a marturisit atletul legitimat la CS Arena.

Silvia Patrascanu, Dan Sion


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ