200 de copii care frecventeaza cursurile la Scoala Nicu Enea de pe Calea Romanului, in Serbanesti, sunt in pericol in fiecare zi.

Aceasta pentru ca semaforul menit sa-i apere in timp ce traverseaza ca sa ajunga la scoala si apoi acasa nu functioneaza.

Semnalul a venit din partea unei cititoare care povesteste ca „in incercarea de a traversa cu fiica mea si inca trei copii, un nene ofuscat a fost la un pas sa ne zboare de pe trecere. Se poate face ceva ca acel semafor sa functioneze?”, se intreba aceasta.

PUBLICITATE

Din fotografiile pe care le-am facut si noi se vede clar ca semaforul nu functioneaza si aparent ar fi alimentat de un panou solar. I-am expus problema viceprimarului Constantin Scripat, care a revenit cu un raspuns.

„Din câte se pare, bateria acelui panou s-a stricat si este scump de reparat. De aceea, chiar incepând de mâine (n.r. astazi) vom lega semaforul la reteaua electrica a scolii ca sa functioneze permanent pentru siguranta elevilor”, a spus viceprimarul. Urmarim si noi daca isi duce la indeplinire promisiunea.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Care a fost logica achizitionarii unor astefel de dispozitive? Mita???
    Repararea unui semafor solar costa mai mult decat curentul pe multi ani!
    Cei care au luat aceasta decizie de a cumpara astfel de semafoare trebuie sa dea socoteala in fata legii si a DNA_ului

  2. ’Dã, Doamne, mintea românului cea de pe urmã!’ Sursa de alimentare a semaforului cu panou fotovoltaic trebuie sa fie una secundar de back-up in cazul in care cade sursa principala adica alimentarea de la reteaua electrica. La noi din comoditate cand s-a facut montajul mesterii au zic ca e cazul sa nu mai implice alte avize de racordare, lucrari de conectare ce costa. Prin urmare sa-l montam ca la noi la romani “pe genunchi”. Daca era in afara localitatii unde nu existau retele de alimentare solutia cu panou solar era acceptata dar aici unde sunt retele de energie electrica nu se accepta. Este vorba de o lucrare facuta in graba cum se practica pt a creste profitul lucrarii.

  3. l-am vazut dimineata pe viceprimarul scripat linga semaforul de la scoala din serbanesti….semaforul a fost reparat si functiona…..dovada ca se poate …felicitari d-le scripat pt promptitudine.

LĂSAȚI UN MESAJ