Elevii Scolii Gimnaziale „Constantin Platon” Bacau au primit miercuri, 10 iunie, o veritabila lectie deschisa despre beneficiile fructelor si legumelor in alimentatie. Programul „Sanatatea incepe din farfurie” a debutat acum cinci ani si este desfasurat de Asociatia „Chef Cezar Munteanu” si Selgros Cash&Carry, iar in Bacau, aceasta a fost a II-a editie, dupa ce anul trecut Scoala „George Bacovia”a gazduit aceasta activitate.

Campania „Sanatatea incepe din farfurie” incearca sa constientizeze parintii si copiii despre ce inseamna mâncare sanatoasa si sa introduca in alimentatia tuturor, nu numai a copiilor, fructele si legumele. Caravana se desfasoara in 16 scoli din 16 orase si se adreseaza copiilor din clasele pregatitoare pâna in clasele a IV-a inclusiv.

programul artistic al elevilor de la Platon

PUBLICITATE

Fiecare clasa din fiecare scoala participanta trebuie sa faca un proiect (film, macheta, lucrare) pe tema alimentatiei sanatoase. Cea mai frumoasa si inspirata lucrare din fiecare scoala va fi trimisa la Brasov, unde se aduna proiectele din cele 16 orase participante.

Chef Cezar Munteanu in mijlocul elevilor de la scoala Platon1
Chef Cezar Munteanu in mijlocul elevilor de la scoala Platon1

Acolo va fi desemnata lucrarea câstigatoare, iar colectivul clasei câstigatoare va participa la o tabara de gatit, impreuna cu chef Cezar. Elevii de la Scoala Gimnaziala „Constantin Platon” au primit foarte bine aceasta activitate, au aflat informatii pretioase despre alimentatie, au participat activ la programul desfasurat de chef Cezar, au prezentat un program artistic pentru oaspetii lor, iar in final au fost rasplatiti cu shake-uri de fructe si cadouri din partea Selgros Cash&Carry Bacau.

Chef Cezar Munteanu1
„Am pornit impreuna cu Asociatia „Chef Cezar” in urma cu cinci ani acest proiect, vazând ca nu ne indreptam spre o directie buna. Am semnat parteneriatul cu Selgros Cash&Carry si de patru ani suntem impreuna si ducem bucurie si informatii pretioase in scoli. Este important sa vedem ca se poate schimba mentalitatea. Nu cred ca ar trebui sa dam vina pe fast-food-uri, cred ca ar trebui sa constientizam parintii, pentru ca ei sunt cei care ar trebui sa ne fereasca de mâncarea nesanatoasa. A te hrani sanatos inseamna sa fii constient cum gatesti mâncarea. In momentul de fata 20% din copiii din România sufera de boli datorate modului de hranire nesanatos. Noi nu ne lasam, ducem lucrurile mai departe, avem alaturi de noi parteneri, avem alaturi de noi oameni care inteleg cu adevarat ce inseamna importanta unei alimentatii sanatoase. Copiii au fost receptivi, putin mai dificil cu cei mici, dar per ansamblu a fost super ok. I-am vazut raspunzând la intrebari, cei mai mari au venit chiar cu idei. Sunt convins ca in urma acestei actiuni copiii au plecat cu ceva invataminte acasa.”
Chef Cezar Munteanu

5D__6538r-web

„A fost o actiune foarte, foarte frumoasa. Toata lumea a fost foarte implicata, de la profesori, directorii si elevii, ba chiar si ceva parinti. Ceea ce s-a intâmplat aici este foarte important, pentru ca este vorba de sanatatea, in primul rând, a copiilor. Sigur, colaborarea noastra, si implicit acest proiect, merge mai departe, pentru ca noi promovam un mod de viata sanatos, o alimentatie sanatoasa.”
Irina Stanciuc, director Selgros Bacau

„Au participat in acest program 362 de copii din scoala noastra, care au realizat pentru acest eveniment 362 de desene pe tema alimentatiei sanatoase, iar cei de la Selgros au ales cea mai buna lucrare. Copiii au fost pregatiti dinainte, la clasa, de catre invatatori, ce inseamna alimentatie sanatoasa. Copiii au primit cu mare bucurie aceasta actiune, au fost foarte incântati. Cei de la Selgros, impreuna cu echipa lui Chef Cezar s-au dovedit a fi niste oameni minunati, care stiu sa se adapteze pe acest segment.”
prof. Manulea Neculcea, director adjunct Scoala Platon, coordonator de proiect

preparare de shake

„A fost o activitate foarte interesanta. Am invatat ca trebuie sa mâncam sanatos, sa ne respectam organismul. Consider ca eu manânc sanatos, dar pe mai departe am sa tin cont de informatiile pe care le-am primit la acest eveniment.”
Ramon Mocanu Calman, elev clasa a IV-a

Anca Petria1
„A fost o activitate foarte frumoasa, am invatat multe lucruri noi si interesante. Ne-am bucurat de prezenta lui chef Cezar si ne-am bucura foarte tare sa reusim sa câstigam competitia dintre clase si scoli si sa mergem in tabara. Pentru aceasta, acum trebuie sa ne organizam si sa realizam un proiect foarte frumos. Nu stiam multe lucruri si ma bucur ca azi le-am aflat si am sa incerc de acum sa corectez greselile pe care le-am facut pâna acum in alimentatie.”
Anca Petria, eleva clasa a IV-a

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ