Oportunitatea unei noi experiente în viata de elev si-a facut aparitia prin Proiectul „Competente noi -valoare adaugata”, din cadrul Programului Erasmus+, Actiunea-cheie 1, Mobilitati ale elevilor in domeniul formarii profesionale, finantat din fonduri europene si derulat de CNVA în acest an scolar. Proiectul presupune participarea a 28 de elevi de la profilul uman – bilingv la un stagiu de practica in domeniul traducerilor, esalonat în doua fluxuri de mobilitate.

Primul include participarea a 14 elevi ce vor beneficia de experienta de lucru în luna ianuarie 2015, în timp ce al doilea flux se va derula în luna mai, ambele, la Londra. Cele doua saptamâni de mobilitate reprezinta sansa elevilor de a-si îmbunatati competentele în activitatea de traducere, dar si de a interrelationa cu tineri europeni din Anglia.

Candidatura pentru unul dintre cele 28 locuri disponibile a presupus o serie de etape menite sa ofere coordonatorilor o imagine cât mai clara a competentelor, aptitudinilor si atitudinilor tinerilor. Astfel, pe lânga un CV in format Europass însotit de documente justificative ale activitatilor scolare si extrascolare, elevii au trebuit sa redacteze si o scrisoare de motivatie pentru implicarea intr-un asemenea proiect.

PUBLICITATE

Probele practice s-au desfasurat in saptamâna 03 – 07 noiembrie. Acestea au constat in trei tipuri de evaluari privind nivelul de stapânire a limbii engleze: o proba scrisa ce presupunea si o traducere din limba română în engleza, o proba de auditie si o proba orala, având ca teme de dezbatere subiecte de actualitate.

Candidatii au fost supusi si unei probe de competente digitale, care sa le dovedeasca abilitatile de lucru pe calculator. Ultima etapa a fost interviul, prin care s-a intentionat accentuarea interesului elevilor pentru cunoastere, pentru colaborarea cu adolescenti din alte tari, precum si dorinta lor de implicare.

Deplasarea în Anglia a celor 28 tineri, insotiti de profesoarele Mariana Andone si Florenta Popa, este asteptata cu nerabdare, caci orice calatorie înseamna cunoastere si va contribui la edificarea personalitatii participantilor.

Thea Hartman, clasa a XI-a B


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ