Relu Mardare, directorul executiv al Politiei Locale Bacau, a fost trimis in judecata de procurorii de la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bacau, pentru conflict de interese.

Anchetatorii spun ca, in 2010, in timp ce era director adjunct la Politia Locala, a achizitionat servicii de protectie si paza de la o societate la care era asociat.

Dosarul de cercetare a fost inregistrat in 2015 la Parchetul Judecatoriei Bacau, insa de aici a fost preluat de procurorii de la Parchetul Curtii de Apel in martie 2016, iar cercetarile s-au finalizat cu trimiterea sa in judecata la finele lunii trecute.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bacau au dispus, la data de 29.06.2016, trimiterea in judecata a inculpatului Mardare Relu, sub aspectul savârsirii infractiunii de conflict de interese, fapta prevazuta si pedepsita de art. 253 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 alin. 1 din Codul Penal, constând in aceea ca, in calitate de director executiv adjunct al Politiei Primariei Municipiului Bacau, la data de 1.10.2010 a semnat contractul nr. 6064/2010, prin care Politia Primariei Municipiului Bacau a achizitionat servicii de protectie si paza in valoare de 72.977,72 lei/lunar de la SC Spay Escort SRL Bacau, societate in care inculpatul avea calitatea de asociat”, se arata intr-o adresa a Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bacau.

Dupa trimiterea in judecata, acesta a fost suspendat din functie. „Am emis decizia de suspendare din functia de sef al Politiei Locale a domnului Relu Mardare. Persoana care va fi desemnata in locul sau este cunoscuta, dar prefer deocamdata sa nu fac public acest lucru”, a declarat primarul Cosmin Necula. In aceasta perioada, interimatul este asigurat de un alt politist din cadrul institutiei.Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Relu Mardare a refuzat sa comenteze situatia.

Geta P.
Ovidiu P.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

  1. Pacat ca se strica imaginea unor baieti care chiar incearca sa-si faca treaba.Bacaul observ ca este sub control fata de ce vad la stiri din alte orase!

  2. prin definitie concluzionez ca santem o tara de hoti..poti munci cat vrei non stop in ce domeniu vrei mai putin prostitutie,,droguri,mafie ,contract cu statul.. ca sigur nu reusesti sa ai ceva bani peste strictul necesar ..incerc sa-mi fac concediul la mare pe care incerc sa-l iau de ceva ani si constat ca ma calicesc la 20 de lei pe zi diferenta cazare….pare putin sau mult in functie de fiecare…acum revenind la subiect cine a spus ca sant paznici de noapte adevar a grait.,dar la ei in curte nu la noi cotizantii..

  3. Ca în orice instituție mai sunt si papitoi intrați cu pile, sunt si polițiști care nu merită uniforma, si sunt si politisti locali care își fac treaba

  4. Clar ca e nevoie de Politia Locala dar tot asa de clar ca trebuie reanalizati reevaluati sefii din conducerea acesteia modul cum au ajuns pe acele functii cine i-a sustinut…Unde nu-i cap e vai de picioare!

  5. sigur ai capatat vreo amenda , dar nu asta conteaza .. ci ca in sfarsit se va face curatenie si in acea institutie … acum ar fi frumos sa fie reorganizata din temelii , deaoarece cred ca sunt multi care stau prin birouri si i-au banii de pe spatele celor care lucreaza efectiv in strada…

LĂSAȚI UN MESAJ