De ieri, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău are o nouă conducere. Astfel, Ciprian Popa, jurist de profesie, a fost numit director general interimar al instituției, după ce fostul șef al Direcției a fost condamnat de instanța de judecată, pentru fals în declarații și, astfel, nu mai are dreptul să ocupe funcții publice.

„Îmi propun să continui parcursul bun pe care instituția l-a avut până în prezent, iar, ca prioritate, împreună cu președintele Consiliului Județean, să asigurăm fondurile de salarii, astfel încât să dispară anumite tensiunile acumulate în rândurile angajaților, de altfel, în cele mai multe cazuri, fondate.

Însă, indiferent de tensiunile create, serviciile oferite beneficiarilor nu au avut de suferit. Oamenii de aici lucrează de foarte mult timp la noi, iar asistența socială nu este pentru oricine. Au demonstrat acest lucru, pentru că nu și-au părăsit locul de muncă, continuând să-și desfășoare activitatea în sistemul de protecție socială”, a declarat Ciprian Popa, directorul interimar al DGASPC.

Mai reținem că noul director provine tot din rândurile angajaților cu funcții de la DGASPC, acesta ocupând, printre altele, și fotoliul de adjunct al componentei pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău.

„Sperăm ca Guvernul să ne aloce banii pe care i-a promis, pentru că nu avem probleme numai cu salariile, ci și cu finanțarea pentru asigurarea hranei sau plata utilităților. Am găsit înțelegere din partea furnizorilor care, deși nu au fost plătiți, ne-au distribuit ceea ce era necesar bunei funcționări, urmând să ne acoperim obligațiile contractuale, de îndată ce vom primi banii”, a mai spus Ciprian Popa.PUBLICITATE