Ședința extraordinara a Consiliului local Bacău care trebuia să aibă loc joi a fost suspendată la câteva minute după începere deoarece proiectul de pe ordinea de zi nu avea avizele de la doua dintre comisii.

Deși sunt facultative, fara acele avize nu se poate pune pe ordinea de zi nici un proiect de hotărâre. Prin urmare, secretarul general al Primăriei, Ovidiu Popovici, s-a văzut nevoit să declare că nu poate acorda avizul de legalitate proiectului de pe ordinea de zi. Însă ce era atât de presant încât nu putea aștepta o ședință ordinară?

Unicul proiect programat pentru ședința de joi prevedea încetarea mandatului unui consilier din Opoziție acordat de Consiliul local pentru a-l reprezenta la Tribunal în procesul cu Instituția Prefectului.

Este vechea problemă a bugetului. Prefectul a atacat hotărârea în instanță si a blocat bugetul, Consiliul local s-a apărat, spunând că hotărârea e legală și pentru a se exercita aceasta apărare, era nevoie de împuternicirea unui consilier care să ia legătura cu un avocat și sa faca toate demersurile în numele legislativului local.

După ce Tribunalul s-a pronunțat în sensul respingerii acțiunii inițiate de prefect, s-a votat în Consiliul local o modificare a bugetului, ca urmare a promisiunii prefectului ca nu va face recurs la decizia Tribunalului. Numai că, până pe 29 iulie ar fi putut face recurs consilierii locali.

Motive nu ar fi fost, deoarece Consiliul local a câștigat bătălia juridică. Pentru a-i împiedica să depună acest posibil recurs, consilierii Puterii au inițiat o hotărâre prin care sa se înceteze mandatul de delegare dat lui Laur Gâțu Șova. Având voturile Pro România, proiectul ar fi putut să fie aprobat de Consiliul local.

Numai că, după ce au anunțat ca nu vor participa la ședință, consilierii Opoziției au boicotat și comisiile Consiliului local, cele care ar fi trebuit să dea avizele. Fără consilierii Opoziției și făra consilierii Puterii plecați în concediu prin Africa, nu s-au putut vota avizele.PUBLICITATE