– consilierii locali au avut pe ordinea de zi 22 de puncte – la rectificarea bugetara s-au prins sume pentru salubritate, achitarea unor facturi, investitii in reteaua de apa si modernizari de strazi

Noua garnitura de consilieri locali bacauani, intrata in activitate dupa alegerile din luna iunie, vrea cu tot dinadinsul sa isi depaseasca recordul de lungime a sedintelor. Asa se face ca sedinta ordinara aferenta lunii august, desfasurata miercuri la Centrul de Afaceri si Expozitii, a durat cinci ore, intre care s-au strecurat si vreo doua pauze.

Discutiile in sine au fost destul de tensionate si, de multe ori, absolut sterile, dupa cum au spus insisi consilierii locali. Asa se face ca dupa punctul 15 al ordinii de zi, care a cuprins 22 de puncte, primarul Necula a capitulat si a plecat din plen, spunând ca are mult de lucru si la Primarie.

PUBLICITATE

Insa pâna la acel moment, au fost de remarcat interventiile numeroase si interpelarile lansate din partea Opozitiei, adica a consilierilor PNL, a consilierului PSRO Corneliu Jitariu sau a consilierului independent Cristian Ghinghes. Primele informatii comunicate de primarul Necula au fost referitoare la demisiile de la conducerea Companiei de Apa. Ca urmare, au fost retrase de pe ordinea de zi doua puncte ce faceau referire la activitatea celor doi, proiecte ramase fara obiect date fiind demisiile. Si tot de la bun inceput, primarul Necula a anuntat ca retrage din dezbateri si proiectul referitor la majorarea de capital social al SC Thermoenergy SA.

„Societatea are datorii enorme catre furnizorii de gaze si nu cred ca este momentul oportun pentru majorarea de capital. In primul rând, noi ar trebui sa gasim o cale legala pentru stingerea acestor datorii, adica 19,7 milioane de lei la C Gaz si 8,8 milioane de lei la Gaz Sud. Sa ne gândim ca se apropie sezonul rece. Este de mentionat ca aceste contracte de furnizare a gazelor sunt incheiate de catre societate, nu de municipalitate”, a spus primarul Cosmin Necula.

Edilul sef s-a referit si la planul de mobilitate urbana, la care se lucreaza si in cadrul caruia s-a votat amplasarea de trei noi semafoare: la trecerea de pietoni din fata magazinului Luceafarul, la intersectia Chimiei cu Bicaz si altul pe strada Milcov, la Pompieri. Primarul a mentionat ca va trebui reglementata si situatia unor sensuri giratorii, cu precizarea ca „trebuie sa dispara monstrul din sensul giratoriu de la Liceul Economic”.

In cadrul sedintei s-a votat acordarea sumelor necesare premierii elevilor merituosi din Bacau, precum si a cuplurilor care au implinit 50 de ani de casatorie. De asemenea, municipalitatea s-a asociat cu Fundatia Comunitara in vederea organizarii Semimaratonului (25 septembrie) si a Swimathon-ului, activitati caritabile prin care se strâng fonduri pentru diverse cauze sociale.

Cele mai multe si aprinse discutii le-a provocat situatia unor apartamente situate in blocul Unirii 32, care ar urma sa treaca de la municipalitate in administrarea Ministerului de Interne, sub forma unor locuinte de serviciu. Asupra acestui subiect vom reveni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Este de-a dreptul aberant un semafor la trecerea de pietoni de la Luceafarul…..Nu este o zona cu accidente iar amplasarea unui semafor acolo nu fa face decat sa creeze alt “dop” in trafic….

LĂSAȚI UN MESAJ