Margareta Luncanu, candidat al PSD la functia de primar al comunei Secuieni in 2016 (si primar in 2008-2012), sustine ca in localitate „s-au facut circa 100-120 de resedinte ale unor persoane care nu locuiesc pe raza comunei in vederea obtinerii posibilitatii de a vota la data de 5 iunie 2016 cu candidatul David Cosmin.”

Acesta din urma e viceprimar si membru al ALDE (Alianta Democratilor si Liberalilor, condusa de copresedintii Tariceanu si Constantin). In cursa a mai intrat si Corneliu Huiban, PNL, primarul comunei.

Margareta Luncanu afirma ca mutatiile respective s-au facut la diferite familii din Secuieni, unele dintre acestea „având o singura camera in care locuiesc 4-5 persoane.”

Cei adusi din diferite localitati ale judetului sau din afara (judetul Galati) „nu au avut nici un motiv sa isi faca vize de flotant pe raza comunei”, mai mult, proprietarii si cei luati in spatiu nici nu se cunosc intre ei, afirma Margareta Luncanu. Ea este convinsa ca aceste vize de flotant sunt facute incalcându-se legea, „astfel, contracandidatul meu a câstigat mandatul de primar prin frauda, diferenta fiind de 21 de voturi.”

25 de vize eliberate pe 5 iunie

Margareta Luncanu sustine ca cetatenii trebuie sa cunoasca „modul in care se poate câstiga un mandat de primar ignorând puterea si dorinta electoratului.” Candidata PSD mai arata ca persoanele care au obtinut viza de flotant pentru o luna sau trei luni se regasesc in listele suplimentare.

Cosmin David, candidatul ALDE, câstigatorul alegerilor, arata ca lucrurile stau altfel: „Pe listele suplimentare au fost 102 persoane, din care circa 30 sunt cetateni care locuiesc in comuna dar care nu aveau buletin si nu erau inregistrati pe listele electorale.”

Restul pâna la 102 sunt persoane cu vize de flotant. „Preotul si sotia lui sunt de 16 ani in comuna Secuieni si abia acum, inainte de alegeri, au obtinut viza la domiciliul doamnei Luncanu. Cu toate acestea, eu nu o acuz de nimic.

Si consilierul nr. 2 de pe lista PSD a facut vize de flotant sotiei si copilului in duminica alegerilor. 25 de vize au fost eliberate pe 5 iunie prin dispozitia primarului Corneliu Huiban. Eu am aflat abia luni despre ele, dar asta nu inseamna ca sunt ilegale”, arata Cosmin David.

„Sa sesizeze organele de control”

Candidatul ALDE precizeaza ca diferenta de voturi in favoarea lui a fost de 41, nu de 21, cum afirma Margareta Luncanu, si ca aceasta diferenta nu are nicio legatura cu vizele.

„Cele 102 persoane au obtinut vize de flotant in mod legal si au votat cu cine au vrut. In luna care a precedat alegerile, Sectia 6 de Politie a facut nenumarate controale la Serviciul de Evidenta Populatiei din Secuieni. Nici nu poate fi vorba de frauda”, declara Cosmin David.

„Eu nu cred in varianta prezentata de Margareta Luncanu, precizeaza si Constantin Avram, presedintele judetenei ALDE. Candidatul nostru s-a batut cu primarul PNL si nu avea cum sa influenteze alegerile. Candidatul PSD are toata libertatea sa sesizeze organele de control, dar acuzatia nu se va confirma.” Margareta Luncanu arata ca s-a adresat organelor de control, mai exact IPJ Bacau, inca din 22 aprilie prin sesizarea nr. 57/222, dar nu a primit raspuns.

Politistii confirma depunerea plângerii si spun ca a fost inregistrata, s-a intocmit dosar penal si se fac cercetari „pentru a se stabili situatia de fapt”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

 1. Doamna Luncanu,cand faceti afirmatii in presa interesativa si dati date corecte. Ati stat dumneavoastra la usa si ati numarat cate resedinte s-au facut pe raza comunei? Nu puneti esecul dumneavoastra pe seama resedintelor. Nu stiti clar cate resedinte sau facut,dar nu stiti nici diferenta dintre voturi? Sau ati aflat acum din presa? Nu va credeau toti P…. si ati vrut sa fiti mai credula? Bine ca nu stiti diferenta dintre voturi care a fost trecuta pe proces verbal,dar stiti cate persoane si-au stabilit resedinta!! Rusine!!!

 2. Eu nu stiu ce a declarant dna Luncanu la presa, dar stiu ca tu asta care scri esti in clica celor care ii aperi, privesteti trecutul dubios tu ,cineva,, care spionezi in fiecare clipa pe fiecare din primarie si dai raportul, tie sa iti fie rusine, nu te baga in politica ca oricum esti varza.
  Sa iti fie tie rusine,iti cunoastem expresiile.

 3. Dar in 2012 din ce cauza ati pierdut la alegeri? Tot din cauza resedintelor?! Si pe facebook postati tot felul de baliverne.Va plangeati ca nu s-a facut nimic in primarie, dar d-voastra ce ati facut cat ati fost la conducere? Cat de cinstita ati fost in astia 4ani de va permiteti sa-i faceti pe altii hoti?

 4. ,, Cineva”, va rog sa fiti mai prietenos cu gramatica limbii romane, apoi consultati Codul penal si vedeti ce inseamna falsul in declaratii. Pentru a lua in spatiu pe cineva pentru viza de domiciliu sau de resedinta, proprietarul trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere. Daca proprietarul a facut asa ceva pentru a facilita cuiva doar sa voteze, nicidecum sa locuiasca acolo si daca se dovedeste ca acesta a votat, este caza penal. In al doilea rand, este imoral ca un votant, care nu are nicio legatura cu localitatea respectiva, sa voteze acolo pentru ca este un vot indreptat impotriva locuitorilor de drept ai comunei, care se vad (neputiciosi) in fata unui val de ,,imigranti” care vin sa le hotarasca lor soarta. Din pacate acest flagel s-a extins periculos de mult si cred ca procurorii ar trebui sa stopeze fenomenul. Sfatuiesc pe doamna in cauza sa identifice, in baza listelor suplimentare ( si nu numai) pe ,,imigrantii” votanti si sa faca o plangere penala. Nu conteaza ca numarul lor este mai mic decat diferenta, nu este corect sa se faca asa ceva!

 5. Dincolo de discutiile anterioare trebuie sa acceptam adevarul crud. Dupa 12 ani de mandat ale acelorasi nume care au candidat in aceasta campanie comuna arata execrabil. Pentru cei care vor sa ma contrazica ii invit la o vizita nu mai departe de terenul de sport al scolii si curtea din spate a primariei, respectiv zona targului. Peste tot domneste o mizerie cumplita combinata cu vegetatie scapata de sub control. Magazia veche a scolii e in paragina de ani de zile. Apa curenta ramane un vis. Gazul nu e nici macar un vis. Terenul de sport al aceleiasi scoli e de ani de zile o gramada de petris. Ulitele sunt in aceeasi stare de ani de zile. In spatele magazinului alimentar transformat in discoteca e un alt focar de infectie.Nu stiu cine si-a facut vila sau nu cert este ca in acesti ani cei care au condus comuna au incasat un salariu care provine din impozitele platite tot de noi fara sa faca aproape nimic pentru comunitate. Avem un primar nou care poate invoca ca nu a avut toate parghiile necesare pe timpul mandatului de viceprimar. Asteptam sa il vedem la lucru. Prima miscare in opinia mea? Faceti curatenie in jurul primariei domnule primar.

 6. Stimati cetateni ai comunei secuieni jud bacau.
  Alegerile locale sau facut in mod abuziv.
  Nu este corect ca cetateni din judetu galati sa vina sa voteze primarul nostru.
  Au venit si cetateni din rachitoasa si barlad nui corect
  Au fost luoati in spatiu doar pe hartie
  Eu cunosc familii care au o situatie acasa foarte proasta cu o singura camera si intrebarea mea este dupa cum urmeaza daca un cetatean din comuna secuieni traeste intro casa ca vai de capu lui atunci unde are loc cazare si pentru cel strain.
  Aici a fost o frauda ale alegerilor locale.
  Nu este corect ca cei din alte parti sa voteze in comuna secuieni.
  Dar asta e.
  Sa votat .
  Oricum comuna secuieni nu o sa aibe apa canalizare o gradinita sau drumuri bune.

 7. Mai bine ai invata sa scrii corect ,romaneste,ca sincer mi se innegreste retina cand vad cum ,”macelariti”limba romana!!!! Si ca sa imi dau si eu cu parerea,pana la urma poate chiar trebuia sa vina cetateni din alte localitati ca sa ne scoata din situatia in care ne-am complacut in ultimii 8 ani .mai ganditi si cu capul oameni buni ,nu numai cu picioarele. Dumnezeu ne da ,dar nu ne baga si in traista!

LĂSAȚI UN MESAJ